Hedwig Komproe

Fractieondersteuner, Kandidaat 4

Vol overtuiging ben ik verkiesbaar voor de verkiezingen van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, van 20 maart 2019.

 

Ik ben 60 jaar geleden op Curaçao geboren en ben op mijn 18de naar Nederland gekomen om bij de Koninklijke Landmacht in dienst te treden. Thans werk ik  samen met mijn echtgenote als Gezinshuisouders bij Jeugdzorg, waar wij vijf kinderen mogen begeleiden in een opvoedingstraject naar een betere toekomst. Daarnaast ben ik predikant.

 

Als opleiding heb ik een doctoraal psychologie en een bachelor theologie afgerond.

Ik voel mij als christendemocraat verantwoordelijk voor anderen en niet in de laatste plaats voor onze veiligheid. Door de mogelijke gevolgen van de opwarming van de aarde is veiligheid nog zwaarder gaan wegen. Ik wil verantwoordelijkheid nemen voor het tegengaan van wateroverlast en/of watertekorten. Ik wil concreet een bijdrage leveren aan de waarborging van de veiligheid van de inwoners, agrariërs en bedrijven van Noord Holland Noord, waarbij voldoende en een goede kwaliteit van het water, al mijn aandacht vergen.

Ik ben met mijn gezin nu ruim vijf jaar woonachtig in mijn dorp ’t Zand, in de prachtige gemeente Schagen, waar ik het agrarische leven van dicht bij heb leren kennen en weet waar mijn streekgenoten in de Kop mee te kampen hebben. Zo maak ik me zorgen over de verzilting van de bodem en het effect daarvan op de landbouw.

Wij Nederlanders zijn al eeuwenlang in staat om het water buiten de dijken te houden. De veiligheid tegen overstromingsgevaar blijft wat mij betreft prioriteit nummer 1 in Nederland. We mogen trots zijn op hoe goed waterbeheer in Nederland is geregeld en moeten er met elkaar voor blijven zorgen dat we dit niet als vanzelfsprekend gaan ervaren.

 

Er komt een tijd van veranderingen aan, zeker op het gebied van water en waterbeheer. Daar moeten we met z’n allen, gezamenlijk op inspelen. Ik zou daar graag mijn steentje aan bijdragen samen met de inwoners van het Hoogheemraadschap. Ik heb er zin in om de problemen aan te pakken en hoop dat ik ook u mag vertegenwoordigen in het Hoogheemraadschap Hollands Noorder Kwartier.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.