16 december 2018

CDA-kandidaten en verkiezingsprogramma HHNK bekend

Zaterdag 8 december 2018 vond in Volendam de Algemene Ledenvergadering van het CDA-Noord-Holland plaats die de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de komende waterschapsverkiezingen op 20 maart 2019 voor het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) heeft vastgesteld. Het programma, getiteld “Inspelen op klimaatverandering”, is het richtsnoer voor het CDA voor de komende vier jaar. 

Frank Frowijn zei: ‘Ik ben als lijsttrekker enorm trots op de CDA-lijst voor de verkiezingen voor HHNK. De lijst is divers, de mensen hebben veel kwaliteiten en willen zich met hart en ziel inzetten voor HHNK. Gezamenlijk zullen de CDA’ers in het waterschap de komende jaren alles op alles zetten om nu al goed in te spelen op de gevolgen van de klimaatverandering (bijv. hoosbuien, droogte en bodemdaling)’.

Frank Frowijn wordt op de kandidatenlijst gevolgd door Petra van Ollefen en Frits Brouwer. Petra: ‘Ik vind het een uitdaging om de nummer twee op de CDA-kandidatenlijst voor HHNK te zijn. Met elkaar gaan we het waterschap nog dichter bij de kiezers brengen. Op dit moment staan we met zijn allen ook voor de uitdagingen rond klimaatverandering. Die moeten natuurlijk voortvarend worden opgepakt, maar wel in overleg met onze inwoners, bedrijven en anderen overheden.’ Petra heeft een lange ervaring in de waterschapswereld en is net als Frits huidig algemeen bestuurslid van HHNK.

Onder andere civiel-technisch ingenieur Danny Zwart, Heerhugowaards gemeenteraadscommissielid Mirjam Rijswijk, bloembollenkweker Wim Balder, student Nick Hendriks, politiek adviseur Hedwig Komproe en melkveehouder Harm Terra staan ook hoog op de kandidatenlijst van CDA-HHNK. NB het verkiezingsprogramma moet n.a.v. bepaalde aangenomen amendementen nog wat aangepast worden en zal daarna ook gepubliceerd worden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.