Reces maar nog geen vakantie!

Over afgelopen week zullen we vast nog veel praten komende tijd. 
Over de vreselijke moord op Peter R. De Vries die onbegrijpelijk heftig en verdrietig is. 
Over de wateroverlast in #Limburg die enorm veel schade veroorzaakt en terecht als ramp is gekwalificeerd. 

Jullie praten erover aan de keukentafel en wij in de kamer. 

Want toenemende criminaliteit is gewoon ook in ons land een ding! En veiligheid een groot goed waar we voor moeten blijven strijden. 

En een ramp als in Limburg daar zullen we ons tegen moeten wapenen. Want het weer verandert. Vanmiddag kreeg ik een telefoontje … als ik in Limburg ga helpen en ik maak daardoor teveel uren, krijg ik dan een boete? Dat was namelijk met de varkenspest ook zo … ?! Ik weet het antwoord oprecht niet. Ik neem aan dat een ramp ruimte biedt om niet met boetes te gaan zwaaien maar met bloemen! Ik volg het in ieder geval op de voet en zet signalen hierover ajb naar me door.

Deze week hoefde ik niet naar Den Haag. Ondanks een debat woensdag.

Eindelijk tijd voor werkbezoeken. 

Een paar heb ik uitgelicht.

Maandag bij @lightyear_cars . Hoe zet je de stap van innovatie naar duurzame verandering. In dit geval met de #zonneauto. 

Later die week op bezoek bij
@kbobrabant. Een presentatie over de koopkracht van onze ouderen en een idee voor systeem met een soort basisinkomen waardoor veel toeslagen kunnen vervallen. 

Ook ben ik in West Brabant geweest bij @cosunbeetcompany. Mooie innovatieve coöperatie waar de plant letterlijk centraal staat. Ongelofelijk wat we allemaal al kunnen en nog kunnen ontwikkelen! 
Daarna door naar Delta Agrifood Business. Ook hier veel mooie innovaties waaronder 3DPRINTING van groente. Klinkt misschien raar maar voor mensen met slikproblemen echt een uitkomt in plaats van pap of gemalen voeding. Ziet er echt mooi uit! 

Wat al deze initiatieven gemeen hebben is behoefte aan bestuurlijk lef. Aan net wat meer maatwerk en soms ook gewoon een stuk cofinanciering.

Van stukken lezen leer je veel maar van kijken, luisteren en beleven leer je pas echt! 

Fijn weekend!

Rondje Zuid Holland volgt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.