Het verhaal achter de onliners!

We worden ermee doodgegooid: onliners en stevige krantenkoppen. Het moet lekker klinken, triggeren om verder te lezen. Maar doen we dat vervolgens ook? Of doen we enkel aan koppen snellen en trekken we daaruit onze conclusies? Een oneliner is in ieder geval nooit het volledige verhaal of de hele uitleg. En ik kan me goed voorstellen dat je soms denkt #hoezitdatnou?

En dat verhaal of die uitleg daar help ik graag bij. Dus heb je een vraag, vul deze hieronder in. En om toch met een oneliner af te sluiten en we jullie kennen hem vast:

Je gaat het pas zien, als je het doorhebt! - Inge

Vraag het Inge

Uw gegevens

* Verplicht veld

Henk vraagt wat Goei Volk is of niet...

 Hoi Inge, wat is ‘ Goei volk’ en wat niet?
Groetjes Henk.

Hoi Henk,

Samenleven is een werkwoord

En een gemeenschap, waar je aan mee mag doen in relatie tot anderen. Dit ontstaat alleen als we niet meer alleen luisteren naar de mensen met de grootste mond, maar naar de mensen die het goede doen.

En deze mensen gaan meestal niet protesteren, ze klagen niet, maar stropen de mouwen op. Ondanks steeds verder toenemende regelgeving en steeds meer verantwoordelijkheid die ze moeten dragen. Ze doen dat, omdat ze, net als ik, geloven in de kracht van onderop. In een samenleving die vaak zelf heel goed een antwoord kan geven op de vraag wat de gemeenschap nodig heeft.

  • Vrijwilligers
  • Wonen
  • Mobiliteit
  • Zorg

Het antwoord op veel vragen ligt dus in die gemeenschap. Waar de politiek te vaak kijkt naar de Markt en de Overheid, zouden we wat mij betreft weer veel meer moeten kijken naar de samenleving. Ze de ruimte geven om initiatief te nemen. Ze daarin stimuleren, in plaats van frustreren. Mensen willen vaak echt wel iets doen voor een ander. Maar hebben daar soms helemaal geen ruimte meer voor. Letterlijk, door een overvolle agenda waarin alleen nog ruimte is voor werk je gezin en de verplichtingen die we elkaar en onszelf opleggen. Of financiële ruimte die ontbreekt waardoor fulltime werken of meer, de enige oplossing is om de rekeningen te kunnen betalen. En daarom moet bijvoorbeeld werken weer lonen.

Ik ga wil de komende jaren de zogenaamde “Haagse Bubbel” iedere keer laten zien hoe dit werkt, samenleven en gemeenschappen bouwen. En wat ervoor nodig is om dit te laten groeien. Want Nederland zit vol ‘goei volk’. En daar ben ik trots op.Met vriendelijke groet,

Groetjes, Inge.

 

Zoë: Basisbeurs studenten

Hoi Inge, hoe zit het nu met de basisbeurs voor studenten? Ik voel me een beetje genaaid. Zoë.
 

Hoi Zoë, er was een tijdje geen basisbeurs omdat de VVD, PvdA, GL en D66 die in 2014 hebben afgeschaft. Dit was een enorme fout. Gelukkig begon iedereen dat in te zien. Met de vorming van de coalitie in 2021 zijn dankzij ons D66 en VVD overstag gegaan en wilde ze ook dat de basisbeurs weer terug kwam. Bij de vorming van de coalitie is toen afgesproken dat er 1 miljard euro voor beschikbaar kwam. Minister Dijkgraaf heeft vervolgens een voorstel gemaakt voor hoe die bedragen verdeeld moesten worden. Hier heeft de Tweede Kamer nog een beetje in geschoven en uiteindelijk de bedragen vastgesteld.

Groetjes, Inge

 

 

Vraag van Wim

Inge, zodra we een nieuw kabinet hebben, hou jij dan de taken en projecten, waar je nu (met veel inzet) mee bezig bent of ben je afhankelijk wat je krijgt toebedeeld, als het CDA enkele zetels ingeleverd zou hebben...???

Hallo Wim,

Als de nieuwe mensen gekozen zijn wordt er met iedereen gesprekken gevoerd. Wat ze willen en waarom. Daarna deelt de fractiesecretaris de nieuwe portefeuilles in. Spannend dus!

Met vriendelijke groet,

Inge van Dijk

 

Patrick: heffingskorting?

Wil het CDA de heffingskorting herstellen voor alle Nederlanders, ook voor gezinnen met één verdiener?

Beste Patrick,

Het CDA wil de algemene heffingskorting niet langer laten afbouwen. Dat betekent dat je altijd de volledige algemene heffingskorting krijgt. Die wordt op je te betalen belasting in mindering gebracht. Voor mensen die geen inkomen hebben kan dit niet, zoals de niet-werkende partner in een eenverdienersgezin. Daarom voert het CDA gedeeltelijke overdraagbaarheid van de algemene heffingkorting in. De partner die niets of weinig verdient, kan 25% van zijn/haar algemene heffingskorting overdragen aan de partner die meer verdient, zodat dit op diens belasting in mindering kan worden gebracht. De algemene heffingskorting is in 2024 €3.366, dus dat gaat dan om 1/4e daarvan = €841,50.

Is dit voldoende duidelijk voor je?

Met vriendelijke groet,

Dijk, I. van (Inge)

 

 

Met afdeling Gemert-Bakel, mijn roots!
Bij Tros Radar over de toeslagenaffaire
CDA verkiezingscongres
Samen met collega Rene Peters is het altijd gezellig
Met het campagneteam!
Daags na de Tour in Boxmeer
CDA Congres met afdeling Land van Cuijk en Brabant

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.