De week begon met ramingen 2022. Oftewel het geld dat naar de Kamer zelf gaat. Altijd een beetje ongemakkelijk, over je eigen budget praten. En nee, we hebben onszelf geen loonsverhoging gegeven! Maar goede ondersteuning van de Kamer, bijvoorbeeld om externe bureaus in te kunnen schakelen om onafhankelijk onderzoek te doen, is wel belangrijk voor de controlerende taak en tegenmacht. 
Ook zou ik een debat over sport hebben. Hier had ik me echt op verheugd. Ik voel dat er een momentum is om sport hoger op de politieke agenda te krijgen. Helaas een zieke minister, dus wordt vervolgd.
Dan het debat over de belastingdienst. Veel ict-uitdagingen die ze hebben herken ik uit mijn Rabotijd. Enerzijds oude systemen moeten vernieuwen en anderzijds veel nieuwe wensen. Wat ik best schokkend vindt is dat afgelopen jaar alle voorstellen met een rode vlag (bijna niet implementeerbaar) gewoon door zijn gegaan. Terwijl ook de Kamer weet dat als we zo blijven duwen op de Belastingdienst er nooit een fatsoenlijke basis komt waarop we echt kunnen gaan verbeteren. Kiezen om bepaalde dingen nu niet te doen zodat we systemen kunnen vernieuwen en echt grote veranderingen vervolgens door kunnen gaan voeren (denk aan herzien toeslagenstelsel) is ook kiezen! 
Gisteren een heel bijzonder gesprek gehad met de Venetië commissie. De Europese Commissie voor Democratie voor recht. Ze houden zich bezig met recht en democratische orde in Europa en zij gaan ons mede adviseren over de gang van zaken in de Kindertoeslagaffaire. Het was in het Engels uiteraard dus even schakelen! Ik ben echt heel benieuwd naar hoe zij tegen deze casus aankijken. 
Ten slotte, vandaag #veteranendag2021. Ik mocht in Gemert even aanwezig zijn bij de opening van het #witteanjer parkje. Mooi dat ook onze gemeente onze veteranen op deze manier in het zonnetje zet.

Vorige week debatje over ‘nota Palmen’. 7 juli komt hier een stevig vervolg op. Het komt kort neer op de vraag of de overheid eerder wist van de misstanden bij de belastingdienst en eerder had kunnen ingrijpen. Want dat had veel ongekend onrecht kunnen voorkomen ...

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.