Gerti van Valkenburg

Gemeenteraadslid

Mijn naam is Gerti van Valkenburg, samen met mijn partner Loes en onze katten woon ik met veel plezier in het centrum van Oss.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als manager Beleid en Communicatie bij CNV Vakcentrale. Samen met mijn collega’s vertegenwoordigen wij de belangen van werkenden in (politiek) Den Haag. Mijn vrije tijd wordt naast het raadswerk gevuld met scouting, ik geef training aan aankomend leidinggevenden. Om een beetje fit te blijven probeer ik bovendien regelmatig een uurtje te wandelen.

Dit is de tweede keer dat ik me kandidaat stel als raadslid voor het CDA, in de huidige periode heb ik me binnen de commissie sociaal-bestuurlijk vooral bezig gehouden met de WMO en Jeugd. Dat werk is nog niet klaar, dus ik zet me daar graag nog een periode voor in,

In het sociaal domein is de vraag altijd groter dan de beschikbare middelen, dan is het belangrijk dat het geld daar terecht komt, waar dat het meest nodig is. Dat betekent dat je keuzes moet maken; keuzes die recht doen aan de mensen waar het om gaat, keuzes die een oplossing bieden voor het probleem en de keuzes die passen binnen het beschikbare budget. Dan hou je regie en grip. Daar zijn we al mee bezig, maar het is nog niet helemaal klaar, dus dat is wat ik de komende periode voor elkaar wil krijgen.

[email protected] 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.