15 mei 2023

Anne Zouridis-Veldhoven op bezoek bij ondernemers in Tilburg!

Lees hieronder het verslag van ons raadslid Anne over haar bezoek aan Station88 en Midpoint!

Waar zit jouw vuur?

Dat was een van de belangrijkste vragen van Marlies Dekkers aan een publiek vol Tilburgse ondernemers bij Station88.

Op dagen als deze gaat mijn vuur wel branden. En dat enthousiasme, die passie, het geloof in wat je doet, vormde de rode draad door deze mooie stagedag. Een dag helemaal in het kader van ondernemers ondersteuning in Tilburg.

De dag begon met een goede kop koffie en gesprek met Ton Gimbrère over het bouwen van ondernemersnetwerken vol inspiratie bij Station88.

Daarna werd ik door Jan - Willem Nas meegenomen in (35 jaar!) ondernemersadvies. Van het begeleiden van ondernemers richting schuldhulpverlening, tot naast ondernemers gaan staan wiens bedrijf -soms letterlijk- van succes door het dak gaat.

Ook ontmoette ik Marie-Christine van Rijswijk van het Rangeerterrein. De plek waar Tilburgers die willen overstappen naar een baan in een andere (kansrijke!) sector, onder begeleiding kennismaken met een nieuwe wereld.

En sprak ik met Bas Kapitein van Midpoint Brabant over het versterken van economische ecosystemen EN de praktische vertaling in mooie concrete projecten voor ondernemers, onderwijs èn maatschappelijke organisaties.

Ik sloot de dag af met August de Vocht en de leuke en leerzame inspiratiesessie voor ondernemers.

De inspiratie van de deze dag neem ik mee in mijn raadswerk. Een dag waarin we soms discussies hadden over de financiering of structuur van ondernemers ondersteuning. Maar die me vooral liet zien dat het de mensen zijn die het maken in Tilburg!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.