25 augustus 2018

Wethouder aan het woord

Hoi allemaal, op dit moment groet ik jullie vanaf de achterbank van een oude Mercedes benz. Samen met twee vriendinnen ben ik op rondreis door het Oostblok. We verlaten Polen en zijn onderweg naar Slowakije om uiteindelijk onze tent op te zetten aan het Balatonmeer in Hongarije. Ik hoop dat jullie net zo genieten van deze prachtige zomer als ik.

Al is de zomer nog niet voorbij het nieuwe politieke seizoen staat al wel weer voor de deur. Graag wil ik jullie aandacht vragen voor toch wel een heel bijzondere dag in september. Op 21 september is het namelijk Wereld Alzheimerdag. Helaas is het een feit dat dementie steeds meer levens ontwricht. Niet alleen van mensen die door dementie getroffen worden maar zeker ook dat van hun dierbare. Ook ik word er mee geconfronteerd. Voor mij is het echt geen probleem om steeds hetzelfde te vertellen. Ik hoor dan vaak ‘ ik kan het niet meer onthouden’. Mijn antwoord is dan ach als u de leuke dingen maar onthoudt dan is het goed. Helaas begin ik er alleen wel steeds meer aan te twijfelen of de leuke dingen zullen blijven hangen. Ik hoop het al is het maar heel even!
Binnen de regio werken we hard aan een dementievriendelijk Gooi. Wij kunnen mensen niet genezen maar we kunnen er wel voor zorgen dat iedereen zo lang mogelijk mee kan blijven doen. In de week van 21 september organiseert de gemeente ‘Alzheimerweek Wijdemeren’. In deze week is er een interessant, afwisselend programma. Zowel voor mensen met beginnende geheugenproblemen/dementie, als voor mantelzorgers, geïnteresseerden en professionals valt er in deze week een hoop moois te beleven. En als dit moois voldoende is om misschien ook maar heel even in het geheugen te blijven hangen ben ik tevreden. 
‘Er is een ding dat dementie niet kan wegnemen, en dat is liefde. Liefde is geen herinnering, liefde is een gevoel dat zetelt in je hart’ (alzheimer Nederland)
Kijk voor het programma op: dementievriendelijkgooi.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.