Foto van Ophem

Rosalie van Rijn

Wethouder Sociaal Domein

Email: rosalie.vanrijn@wijdemeren.cda.nl

Mijn naam is Rosalie van Rijn (1991), geboren en getogen in Kortenhoef. Na mijn middelbare school ben ik Bestuurs- en Organisatiewetenschappen gaan studeren in Utrecht. Na het behalen van mijn Bachelor heb ik mijn Master Publiek Management gehaald. Na mijn studie ben ik gaan werken in het Sociaal Domein. Ik ben begonnen als WMO-consulent. Op dit moment werk ik voor een heel leuk detacheringsbureau en werk ik voor verschillende gemeenten als Werk- en Inkomens-consulent. Een onwijs leuke baan! Naast mijn werk ben ik regelmatig te vinden op het handbalveld en ook voor mijn vriendinnen maak ik heel graag tijd!

Wonen

Als gemeenteraadslid zet ik mij met met veel plezier in voor starters in de gemeente Wijdemeren. Uit eigen ervaring weet ik dat het voor starters niet gemakkelijke is om binnen hun eigen dorp te kunnen blijven wonen. Simpelweg omdat er weinig woningaanbod is voor jongeren en de huizen vaak te duur zijn. Daar moet dus wat aan gebeuren en daar zal ik me voor blijven inzetten. Blijven bouwen is mijn motto!

Sociaal Domein

Zorg dichtbij mensen en voor een ieder die dat nodig heeft. Dat is simpel gezegd hoe zorg geregeld zou moeten zijn. Toch weten we allemaal dat het goed organiseren van zorg geen gemakkelijke klus is. Processen makkelijk en duidelijk organiseren zodat inwoners weten waar ze aan toe zijn, dat is belangrijk. In mijn werk als re-integratie consulent word ik dagelijks geconfronteerd met het belang van het hebben van een baan voor diegene die kunnen werken. Werk geeft mensen het gevoel mee te doen in de maatschappij. Werk geeft mensen financiële ruimte om leuke dingen te kunnen doen. Maar misschien wel het belangrijkste: werk geeft mensen de kans om zich te ontwikkelen. Daarom ben ik van mening dat een ieder zou moeten (kunnen) werken op zijn eigen niveau. De gemeente heeft een belangrijke rol mensen hierin te stimuleren, kun je werken moet je werken. Daarnaast moet de gemeente zorgen dat er voldoende plekken zijn voor mensen met een langere afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen moet mee kunnen doen! De werkgelegenheid in de regio Gooi en Vechtstreek neemt af; ook daar heeft de gemeente een rol. Het CDA zal zich inspannen om de werkgelegenheid te behouden. 

Verenigingen

Ik ben inmiddels al weer een aantal jaren lid van ASV handbal, een leuke en gezellige club in Ankeveen.Elke donderdag probeer ik de jeugdleden iets van mijn talent over te brengen (oh nee, met mijn talent valt het wel mee of beter gezegd tegen). Het verenigingsleven is belangrijk voor mij omdat daar veel vriendschappen ontstaan. Ik vind dat wij met het CDA het rijke verenigingsleven in Wijdemeren in stand moeten houden. Onze dorpen zijn onze dorpen mede door de vele vrijwilligers binnen allerlei verenigingen en daar ben ik trots op. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.