14 februari 2023

CDA vraagt aandacht voor de wensen van inwoners van de veerallee bij de ontwikkeling van het Willemskwartier

Het Willemskwartier is een projectgebied bij de Veerallee aan de andere kant van de Willemsvaart. Er is een visie voor dit gebied opgesteld om de ruimte beter te benutten en meer woningen dichtbij het centrum te bouwen. Nicolet heeft een motie ingediend om de wensen van de inwoners van de huidige wijk Veerallee mee te nemen in deze visie.

De gemeente heeft hierbij verschillenden mogelijkheden geboden aan de inwoners van de Veerallee om hun wensen op papier te zetten. Hierbij is onder andere naar voren gekomen dat senioren in de wijk graag een plekje willen krijgen in deze wijk zodat zij in de buurt kunnen blijven wonen. Er woont namelijk relatief een grote groep ouderen die hun huis te groot vinden om te onderhouden maar niet verhuizen omdat er weinig seniorenwoningen in de wijk zijn. Het CDA ziet ook kansen aangezien er een doorstroom in de wijk ontstaat als ouderen een plekje in deze nieuwe buurt krijgen. Als zij naar een passende woning verhuizen, komt hun woning vrij voor gezinnen. 

In de uitgangspunten voor de visie wordt rekening gehouden met een 'postmaterialistische' en 'maatschappijbekritiserende' toekomstige inwoners van het Willemskwartier.Wij verwachtten niet dat senioren zich thuis zullen voelen in deze wijk als met deze uitgangspunten gebouwd wordt en niet zullen verhuizen. Het is zonde als deze kans niet wordt benut en daarom heeft Nicolet met een motie aandacht gevraagd voor de positie van senioren in de wijk. Hierbij vraagt ze om hun wensen ook mee te nemen in de plannen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.