07 maart 2022

CDA: wees transparant over kostenstijging biomassacentrale

Het CDA wil dat er inzicht komt in de stijging van prijzen van de biomassacentrale in Breecamp. De partij dient daarvoor een motie in, die de gemeenteraad maandagavond bespreekt tijdens de raadsvergadering.

Bewoners van Breecamp zijn afhankelijk van energie en verwarming door de biomassacentrale aan de Sportlaan. Al langer zijn er klachten over de hoge prijzen. Het CDA wil nu inzicht en transparantie over de laatste kostenstijgingen van de centrale.

“Wederzijds vertrouwen en transparantie is voor het CDA een eerste basisbeginsel om naar eventuele toekomstplannen te kijken”, schrijft raadslid Arjan Spaans over eventuele verdere samenwerking met de exploitant van de biomassacentrale. “Is dat wederzijds vertrouwen er niet, dan wordt het vanuit ons gezichtspunt een stuk lastiger voor ETEC.”

Bewoners van Breecamp hebben in feite een contract tot 2040. Volgens het CDA helpt transparantie het draagvlak van bewoners in het wijkdeel te vergroten.

Over biomassacentrales wordt momenteel veel discussie gevoerd. Het Rijk kijkt zelfs of het de biomassacentrales kan afbouwen per 2026. Daarover wordt in Zwolle mogelijk meer duidelijk in 2023.

Bron: Stadshagen nieuws

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.