10 februari 2017

Blog: Valentijnsactie

door Marischa Kip, Statenlid en kandidaat-Tweede Kamerlid #33

Dinsdag 14 februari is het Valentijnsdag: de dag van de liefde. Een dag die in het teken staat van het geven van extra aandacht. Het is inmiddels een goede traditie geworden voor het CDA om op Valentijnsdag vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Dit jaar gaat de welverdiende extra aandacht uit naar de vele vrijwilligers in de zorg. Mensen die actief zijn in zorginstellingen dan wel als mantelzorger.

In aanloop naar of op Valentijnsdag gaan de Zuid-Hollandse Tweede Kamer-kandidaten in samenwerking met de gemeentelijke CDA-afdelingen op pad om aan deze vrijwilligers een taart langs te brengen. Als blijk van waardering en om te laten zien dat we achter de geweldige inzet staan.

Het CDA koestert de inzet van vrijwilligers en wil dat mensen beter in de gelegenheid gesteld worden om een waardevolle rol in de zorg te vervullen. Een van de pijlers van ons verkiezingsprogramma is 'Zorg voor elkaar'. Het CDA wil vrijwilligers meer waardering geven, bijvoorbeeld door werkzoekenden boven de zestig een vrijstelling te geven van de sollicitatieplicht als zij zich inzetten voor hun omgeving.

Alvast een fijne Valentijnsdag toegewenst!

Volg Marischa Kip op social media: op twitter via @MarischaKip en op Facebook: www.facebook.com/marischakip.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.