09 februari 2018

Bericht vanuit het bestuur (week 6)

Beste partijgenoten,

Zit u ook in een (whats)appgroep van uw afdeling? Ik raad u dat van harte aan. Het is een ideale manier om snel informatie met elkaar te kunnen uitwisselen. En om oproepen te doen. Wie kan er zaterdag op de markt nog een uurtje komen flyeren? Wie wil op vrijdagmiddag bloembollen uitdelen in een verzorgingshuis? Tal van prachtige initiatieven komen deze dagen langs. Zelf volg ik appgroepen van CDA Den Haag en CDA Rotterdam. Het is fantastisch te zien hoeveel energie er los komt!

Dé lokale partij
In de afgelopen dagen werd ook bekend dat het CDA als enige landelijke partij in vrijwel alle gemeenten deelneemt aan de verkiezingen. Met recht kunnen we zeggen: het CDA is dé lokale partij van Nederland.

Wat ons als bestuur in de afgelopen weken is opgevallen, is het grote aantal ontheffingen dat moest worden afgegeven. Veel van onze (toekomstige) CDA-gezichten waren tot voor kort niet lid van de partij. Of nog te kort. En velen van hen zijn jong en ambitieus. Vanaf deze plek zeg ik tegen hen: "Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent!" We zijn als partij heel blij dat deze nieuwe generatie zich wil gaan inzetten voor de christendemocratie.

Bedankt!
Via deze weg wil ik ook nog een andere groep CDA’ers bedanken: zij die in de afgelopen weken alles in het werk hebben gesteld om de kandidatenlijsten en formaliteiten die daarbij komen kijken (!) tijdig in te leveren bij de gemeente. Jullie hebben een geweldige klus geklaard, dank!

En nu: campagne. De eerste appjes zijn alweer binnengekomen!

Relus Breeuwsma
voorzitter CDA Zuid-Holland

PS Op de foto ziet u bestuurslid Lorenzo Essoussi het 73e ophangen in Rotterdam.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.