13 december 2022

Blog uit het bestuur: "Waterschappen doen ertoe"

Anno 2023 doet het waterschap ertoe. Nog nooit zijn de uitdagingen zo groot geweest. De afgelopen periode heeft laten zien wat de gevolgen van de klimaatverandering zijn. Niet alleen de overstromingen eind 2021 in Limburg maar ook de sterke droge periodes maken direct duidelijk voor welke uitdagingen de waterschappen de komende jaren staan. Water raakt ons allemaal. Water voor nu en voor later; het geeft in het kort aan waar het om gaat.

Juist het CDA heeft (ondermeer) vanuit haar kernwaarden solidariteit en vooral rentmeesterschap een een unique visie op het waterbeheer. Met de thema's betrouwbaar en veilig, betaalbaar en schoon, als ook betrokken en samen geven we daar een concrete invulling aan. Het CDA heeft in aanloop naar de verkiezingen op 15 maart komend jaar niet stilgezeten. In december 2021 zijn we al gestart met de voorbereidingen voor de handreiking van het verkiezingsprogramma. Nadat de lijsttrekkers bekend waren, zijn de verkiezingsprogramma's met de hulp van velen specifiek toegespitst op de problematiek van de waterschappen in Zuid-Holland. En mede dankzij de ledenactie van Carina Hoff (CDA Ledenwerving) waarbij vrijkaarten konden worden gewonnen voor het Watermuseum in Arnhem, konden de lijsttrekkers ook daar hun inspiratie opdoen.

Het Bestuur van CDA Zuid Holland is trots op alle gekozen kandidaten. Ook op de diversiteit van de kandidatenlijst en het enthousiasme van de jongeren voor de Waterschappen. We zijn er in geslaagd om evenveel vrouwelijke als mannelijke lijsttrekkers te hebben. De trend om ook het CDJA verder te enthousiasmeren en meer jongeren te betrekken bij het Bestuur van het Waterschap, is een van de speerpunten uit het verkiezingsprogramma. Binnen Zuid Holland loopt de problematiek rondom de waterschappen sterk uiteen. Het Waterschap Hollandse Delta heeft andere uitdagingen dan Schieland Krimpenerwaard, Delfland, Rijnland of Rivierenland. De des betreffende lijsttrekkers Branco Winkels, Teun Visscher, Manita Koop, Marjon Verkleij en Esther Groenenberg rekenen op uw steun. Maar ook voor vragen of specifieke aandachtspunten zijn ze bereikbaar. De verkiezingen winnen, doen we samen!

Hartelijke groet, 

Joanna Schaad                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.