24 februari 2023

CDA: Tunnelvariant N206 voor Katwijk onderzoeken

Vandaag brachten Statenleden Meindert Stolk en Michel Rogier en kandidaat-Statenlid Arjen Veerman een bezoek aan verontruste bewoners in Katwijk die zorgen hebben over de N206. Ter hoogte van Katwijk loopt de N206 door woongebieden die er de loop der jaren langs ontwikkeld zijn en het heeft kruispunten die een belemmering zijn voor het vele doorgaande verkeer. Lijsttrekker Meindert Stolk vindt dit een zorgelijke ontwikkeling. “Met de komst van de Rijnlandroute zal zonder verdere maatregelen de overlast alleen maar meer gaan worden. Dit is niet goed voor het doorgaande verkeer, niet goed voor de verkeersveiligheid en al helemaal niet voor de leefbaarheid in de wijken eromheen. Ook voor de verkeerssituatie in Katwijk moet een goede oplossing komen”, aldus Stolk.


Mede dankzij het CDA is er 47 miljoen beschikbaar gesteld voor verdere verkeersmaatregelen en is er 40 miljoen voor verbetering van het openbaar vervoer in de Duin- en Bollenstreek. “Er is met betrekking tot de bereikbaarheid van de Duin- en Bollenstreek al veel geïnvesteerd in de Rijnlandroute en ook de komende jaren gaan we hiermee door”, aldus fractievoorzitter Michel Rogier. “Ik wil dit project onder de aandacht brengen bij onze Tweede Kamerfractie, zodat ook vanuit het Rijk er budget beschikbaar wordt gesteld. Dat heb ik voor soortgelijke projecten eerder met succes gedaan.”


Kortom, de weg is een onwenselijke situatie. Wat de CDA-fractie betreft is het daarom een logische keuze om samen met gemeenten, de regio, het Rijk en de provincie een studie te doen naar de mogelijkheden voor ondertunneling met bijbehorende financiering.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.