14 september 2018

CDA Zuid-Holland stelt als eerste partij kandidatenlijst vast

Het Algemeen Bestuur van het CDA Zuid-Holland heeft de concept-kandidatenlijst voor de aankomende Provinciale Statenverkiezingen vastgesteld. Deze lijst wordt nu voorgelegd aan de lokale afdelingen, waarna de leden in november de lijst definitief zullen vaststellen. Voorzitter Relus Breeuwsma is enthousiast over de conceptlijst; “Dit gevarieerde team brengt zowel vernieuwing als ervaring op alle niveaus en is in staat om mensen in alle hoeken van onze provincie aan te spreken.”

Ook lijsttrekker Adri Bom-Lemstra staat klaar om met dit team de campagne in te gaan. “Met dit team moeten we ons goede werk in Provinciale Staten de komende jaren kunnen voortzetten. Voor mij is het ook erg belangrijk dat we met twee jonge kandidaten in de top tien het Zuid-Holland van morgen een plaats geven op onze lijst en het liefst ook in onze toekomstige fractie.” 

Van de zittende Statenleden nemen er vier na de verkiezingen afscheid. Het gaat om Herman van der Bent, Muzaffer Cetin, Marischa Kip en Paul Rijken. “Wij zijn deze vier toppers heel dankbaar voor hun inzet voor onze provincie en onze partij”, aldus voorzitter Relus Breeuwsma. De ervaring van de huidige Statenfractie blijft behouden dankzij Statenleden Meindert Stolk (plek 2 op de conceptlijst) en Maurits de Haan (plek 5).

Waar mensen vertrekken, komen ook nieuwe gezichten terug. Al zijn de nieuwe gezichten hier geen onbekenden. Zo vinden we Michel Rogier als hoogste nieuwkomer op plek 3 terug. Als raadslid in Den Haag heeft Rogier laten zien een echte volksvertegenwoordiger te zijn en wij zijn blij dat hij deze ervaring meeneemt naar de provincie. Datzelfde geldt voor de oud-raadsleden Moniek van Sandick-Sopers (Leiden, plek 4), Jaco Kastelein (Bodegraven, plek 6) en Monique de Veld – van Hassel (Nootdorp, plek 10). 

Op deze conceptlijst is ook plaats voor vernieuwing en verjonging. Met Danny de Vries (Rotterdam, plek 7) is gekozen voor iemand met een brede ervaring en met de 21-jarige Sarah Alsalhawi (Zoetermeer, plek 8) en de 19-jarige Giel Wind (Delft, plek 9) krijgen twee enthousiaste jongeren een kans om hun energie voor Zuid-Holland in te zetten.

Bekijk de volledige kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen 2019.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.