08 november 2017

Provinciaal oogstfeest voor lokaal voedsel

Streekproducten en handel via de 'korte keten' hebben een zonnige toekomst in Zuid-Holland. Het CDA pleitte vandaag voor een nog actievere rol van de provincie in het zichtbaar en herkenbaar maken van lokaal geproduceerd voedsel. De fractie kwam met een voorstel voor een oogstfeest voor lokaal voedsel en 'korte keten initiatieven', gericht op het verbinden van producenten en consumenten.

Statenlid Paul Rijken: "'Lokaal' heeft een groeipotentie van 20% naar 65%. Een oogstfeest is een geweldige manier om makers kennis te laten maken met een groter publiek. En wie heeft hier een mooiere locatie voor dan het provinciehuis, met het Malieveld vlak voor de deur?"

Ook vroeg het CDA de provincie de samenwerking tussen lokale en korte keten voedselinitiatieven te ondersteunen op het gebied van marketing, promotie, slimme logistiek en het borgen van kwaliteit en herkomst. Rijken: "Betrouwbare informatie over kwaliteit en herkomst en een goed functionerende logistiek zijn essentieel om de groei in de afzet van streekproducten duurzaam te bevorderen."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.