18 oktober 2023

OV in Zuid-Holland: over land en water

De provinciale CDA-fractie heeft zich op 6 oktober uitgebreid laten informeren over verschillende vormen van openbaar vervoer in Zuid-Holland. Hiervoor gingen zij op bezoek in de regio Hoeksche Waard en de Drechtsteden. Ook was er een bijeenkomst met de gezamenlijke reizigersorganisaties in de provincie.

Op deze OV-dag was er, behalve ritjes met waterstof- en elektrische bussen, ook aandacht voor vervoer over water met de waterbus. Hierin ziet het CDA goede kansen voor de toekomst. Onlangs bracht de provinciale fractie speciaal hiervoor nog een bezoek aan Damen Shipyards, een scheepvaartbedrijf dat zich hierin steeds meer aan het specialiseren is.

Extra aandacht was er voor de voertuigen op de spoorlijn van de MerwedeLingelijn. De voertuigen op deze zeer populaire lijn voldoen al jaren niet aan de wensen voor de toegankelijkheid voor mindervaliden en hebben tal van andere ongemakken. Tijdens een rit werd dit eens te meer duidelijk. Met succes heeft de provinciale CDA-fractie er inmiddels voor gezorgd dat deze voertuigen de komende jaren worden vervangen.

Ook de komende jaren zal de CDA-fractie in de Provinciale Staten zich maximaal blijven inzetten voor goed openbaar vervoer in stad en regio. 

Bekijk hier de vlog over het bezoek

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.