16 oktober 2023

Reactie op vertrek Jaap Smit

Op de Provinciale Statenvergadering van 13 oktober jl.  kondigde commissaris van de Koning Jaap Smit zijn vertrek aan. Hij gaat op 1 september 2024 met pensioen. Fractievoorzitter Michel Rogier gaf daarop namens de CDA Statenfractie de volgende reactie:

Wij zijn ontzettend dankbaar voor de inzet van de commissaris van de Koning Jaap Smit gedurende het afgelopen decennium. Dat was niet altijd gemakkelijk. Zo heeft de oorlog in Oekraïne en de coronapandemie grote invloed gehad in onze provincie. 
Jaap was voor ons een krachtig boegbeeld van de provincie Zuid-Holland. Hij ging grote problemen niet uit de weg en heeft altijd aandacht voor kleine dorpskernen, zoals onlangs nog met zijn bezoek aan het voormalig dorp Loosduinen.
De komende maanden werken we toe naar de komst van een nieuwe commissaris van de Koning. Het CDA ziet graag een opvolger die oog heeft voor de diversiteit in Zuid-Holland en die verschillen tussen stad en regio, verschillende culturen en levensovertuiging kan verbinden. Het CDA vindt het belangrijk dat zijn opvolger de zo diverse belangen van Zuid-Holland begrijpt, inclusief de industrie, land- en tuinbouw en kenniscentra in onze provincie.

Zie ook:
https://www.zuid-holland.nl/actueel/nieuws/oktober-2023/jaap-smit-kondigt-afscheid/

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.