08 december 2017

Weekbericht vanuit het bestuur (week 49)

Beste CDA’ers,

Het weer maakt het weinig aanlokkelijk om buiten campagne te voeren. Toch gingen op 7 december op veel plaatsen partijgenoten op pad om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Zoveel mensen die zich belangeloos inzetten voor hun omgeving, familie of organisatie. Nederland is een land van vrijwilligers, dat koesteren we. Namens het CDA-bestuur wil ik daarom ook ú bedanken, CDA-vrijwilligers die altijd weer klaar staan om voor de partij op pad te gaan en overal het politieke handwerk verrichten.

Vorige week mocht ik velen van u ontmoeten tijdens drukbezochte ledenvergadering van CDA Zuid-Holland in Rotterdam. Fijn dat u tijd heeft vrijgemaakt om met elkaar 'provinciale afdeling te zijn'. Tijdens de vergadering is de begroting vastgesteld, de nieuwe HRM-commissie voorgesteld en hebben we vooruitgeblikt op 2018: gemeenteraadsverkiezingen én start van de procedures voor Staten- en Waterschapsverkiezingen. Gebruikt u de kerstdagen alvast om na te denken over uw rol daarbij?

Aan de voet van de Erasmusbrug sprak onze vicepremier Hugo de Jonge met de aanwezigen over zijn eerste ervaringen als bewindspersoon; over zorg, jeugd en de positie van het CDA als middenpartij. Dat laatste punt komt regelmatig ter sprake als ik met CDA’ers spreek. Ook als middenpartij is het mogelijk heldere standpunten te formuleren. Het compromis is anno 2018 niet meer het standaardantwoord van het CDA.

In de komende weken richting Kerst kunnen we elkaar treffen tijdens de adventsviering van CDA Zuid-Holland en CDA Den Haag. Op 13 december blikken ds. Jan Eerbeek en onze gedeputeerde Adri Bom-Lemstra met ons vooruit richting het feest van hoop en licht. Laten we als CDA’ers vooral in de komende weken een klein gebaar maken naar mensen voor wie de decembermaand eenzaam is. Ondanks het gure weer buiten elkaars warmte ervaren en weten dat er aan je gedacht wordt: een betere voorbereiding op Kerst bestaat niet.

Relus Breeuwsma
voorzitter CDA Zuid-Holland

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.