Anita de Vogel

secretaris

Anita de Vogel

E-mail: [email protected]

Na vijf jaar Koeweit, waar ik mijn man heb ondersteund bij het vertegenwoordigen en promoten van Nederland, ben ik sinds 2020 weer terug in Den Haag en bij het CDA.

Voordat ik naar Koeweit vertrok heb ik bijna 12 jaar met veel plezier gewerkt als fractiemedewerker van de CDA Statenfractie Zuid-Holland. In deze periode heb ik bijna alle plekken van de provincie Zuid-Holland en de vele CDA’ers die zo actief zijn in onze veelzijdige provincie goed leren kennen. Daarnaast was ik van 2002 tot 2012 als bestuurslid van de afdeling Den Haag verantwoordelijk voor o.a. communicatie en verkiezingscampagnes. Tijdens mijn Koeweitse jaren heb ik een aantal ad hoc klussen voor het CDA Zuid-Holland verricht in de aanloop naar de verkiezingen voor Provinciale Staten en Waterschappen in 2019.

Naast mijn gezin (ik heb vier inmiddels volwassen kinderen en drie kleindochters) en de veelal buitenlandse loopbaan van mijn man ben ik behalve het CDA ook op andere gebieden maatschappelijk actief geweest. In Iran heb ik ruim drie jaar voor UNHCR gewerkt en projecten voor Afghaanse vluchtelingen opgezet. In Koeweit was ik voorzitter van een grote internationale vrouwenorganisatie. Leven en werken in landen met een andere cultuur heeft mij vooral geleerd om met een open blik en zonder vooroordelen anderen tegemoet te treden en uitdagingen aan te gaan.

Ik heb er enorm veel zin in om samen met de andere bestuursleden te werken aan een toekomstbestendig CDA.

Tot ziens in Zuid-Holland!

Portefeuille
- aansturing bestuurssecretariaat CDA Zuid-Holland
- verkiezingsprocessen
- vormgeving statuten
- werkgeverschap richting personeel

Contactpersoon voor:
- CDAS

Regiocontactpersoon voor:
- Alphen aan den Rijn
- Brielle
- Goeree-Overflakkee
- Hellevoetsluis
- Hoekse Waard
- Waddinxveen
- Westvoorne

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.