Christine Flåten-Daskalakis

vicevoorzitter

Christine Flåten-Daskalakis

E-mail: cac.daskalakis@caiway.net

Sinds de ALV van 13 juni 2017 ben ik lid van het Dagelijks Bestuur (vicevoorzitter) van het CDA Zuid-Holland. Ik vind het een eer en een mooie uitdaging mij – na jarenlang op lokaal niveau actief te zijn geweest – op provinciaal niveau voor onze partij te mogen inzetten!

Al doet mijn achternaam – dankzij een Noorse echtgenoot en Griekse vader – anders  vermoeden: ik ben geboren en getogen in Schiedam, waar ik nog steeds met mijn gezin woon. Ik ben 47 jaar en moeder van een zoon.

Na mijn hbo-studie Maatschappelijk Werk & Dienstverlening, ben ik acht jaar werkzaam geweest bij de gemeente Utrecht. Eerst als uitvoerder, vervolgens als leidinggevende bij de Dienst Maatschappelijk Ontwikkeling. Vanaf september ga ik overigens de schoolbanken weer in; ik start dan met de masteropleiding Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit.

Middenin de samenleving
Gedreven door mijn grote maatschappelijk betrokkenheid, werd ik al jong lid van het CDA. Ik koos voor het CDA vanwege de waarden waar onze partij voor staat, en omdat het CDA midden in de samenleving staat.

Na vicevoorzitter te zijn geweest van het CDJA Schiedam ben ik in 1996 toegetreden tot de gemeenteraad voor onze partij. Vervolgens heb ik vanaf 2002 gedurende acht jaar het wethouderschap mogen vervullen in mijn woonplaats. Een prachtige uitdaging in deze stad met grootstedelijke opgaven!

Na twee bestuursperiodes was het tijd voor een volgende stap en heb ik een adviesbureau opgericht dat overheden tijdelijke ondersteuning biedt bij maatschappelijke vraagstukken. Sindsdien ben ik actief bij gemeenten in onze provincie binnen het sociaal domein; als projectleider of als interim-leidinggevende.

Daarnaast ben ik sinds 2011 voorzitter van de Schiedamse afdeling van het CDA. Een functie die ik per september a.s., met oog op het vicevoorzitterschap van onze provinciale afdeling, overdraag.

Kracht en kennis bundelen
Samen met mijn collega-bestuursleden zet ik mij graag met grote betrokkenheid in om onze vereniging verder te versterken, en de afdelingen in Zuid-Holland te ondersteunen en te faciliteren. Om onze krachten en kennis te bundelen, zodat we nog sterker de toekomst tegemoet kunnen treden.

Ik kijk uit naar de samenwerking met alle CDA’ers uit de verschillende geledingen die onze provinciale afdeling rijk is. Want alleen sámen maken we 'het verschil'!

Portefeuille
- HRM-commissie (gesprekken en scouting)
- ledenbinding en ledenwerving
- ondersteunen van afdelingen met 'issues'
- verenigingsraad

Contactpersoon voor:
- Senioren Netwerk

Regiocontactpersoon voor:
- Albrandswaard
- Brielle
- Maassluis
- Schiedam
- Vlaardingen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.