Joanne Sloof

bestuurslid


Joanne Sloof

E-mail: [email protected]

Sinds de ALV van 30 juni 2022 ben ik lid van het bestuur van het CDA Zuid-Holland. Op deze manier hoop ik een stem te geven aan de jongeren in de provincie Zuid-Holland. 

Persoonlijk
Ik ben opgegroeid in Bunschoten-Spakenburg, waarbij de waarden van hard werken, omzien naar de ander en een sterke gemeenschap er met de paplepel zijn ingegoten. Sinds mijn studententijd woonachtig in het mooie Leiden, waar ik met veel plezier studeer en geniet van het studentenleven. Naast mijn studie Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit Leiden ben ik student-lid van de Universiteitsraad. Ook maak ik deel uit van het bestuur van CDJA Zuid-Holland. Daarnaast ben ik vrijwilliger voor de Leidse Rechtswinkel waarbij ik samen met andere studenten juridisch advies verleen. 

Mijn interesse in de politiek begon al vroeg, waardoor ik op mijn zeventiende besloot lid te worden van het CDA, in de overtuiging dat de oplossing vaak ligt in het zoeken naar de verbinding met elkaar, het midden niet zegt dat je geen kant kiest maar je hierdoor juist bruggen bouwt en elkaar zoekt en vindt in gemeenschappelijke normen en waarden.

Ik hoop als student de stem van jongeren namens het CDJA te mogen vertegenwoordigen. 'Jongeren zijn de toekomst', wordt er vaak gezegd. Praten mét de jongeren is daarvoor essentieel. Met de Provinciale Statenverkiezingen 2023 in aantocht is het enorm waardevol om het geluid van jongeren mee te nemen en hen ook daarin te betrekken. 

Portefeuille
- CDJA
- Communicatie

Regiocontactpersoon voor
- Barendrecht
- Capelle aan den IJssel
- Ridderkerk
- Rijswijk
- Westland
- Zuidplas

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.