Vacature campagneleider

Profielschets campagneleider CDA Zuid-Holland

“Ben jij diegene die ons gaat helpen om de beste campagne te voeren, wil jij altijd vernieuwen en vind je het leuk om de spin in het web van de campagneorganisatie van het CDA te worden? Popel jij om de volgende verkiezingen te gaan winnen? Dan zoeken we jou!
Het CDA Zuid-Holland is per heden op zoek naar een nieuwe campagneleider."

Rolbeschrijving
Zuid-Holland is een bijzondere provincie. Onze campagneregio beslaat zowel stad als platteland, zowel dorpen als grote steden. Dit geeft Zuid-Holland een geheel eigen campagnedynamiek en volop ruimte om te experimenteren met moderne en bewezen campagnestrategieën. Hierbij heeft de provinciaal campagneleider drie belangrijke hoofdtaken:

- Verbinding met het partijbureau/coördinatie uitvoering campagnestrategie (verkiezingen Tweede Kamer/EU)

Tijdens de landelijke en Europese verkiezingen wordt de campagnestrategie uitgedacht door het partijbureau en het landelijke campagneteam. Als campagneleider denk je mee met de ontwikkeling van deze strategie en geef je feedback vanuit het provinciaal perspectief. Dit doe je via het LPC, het platform van provinciale campagneleiders dat met regelmaat bij elkaar komt om (landelijke) campagnekwesties te bespreken. Na afronding van de strategie ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de logistiek, waaronder het verspreiden van de flyers, posters, spandoeken etc. Ook ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning van de kandidaat-Kamerleden uit Zuid-Holland.

- Regie en uitvoering (verkiezing Provinciale Staten/Waterschappen)

Tijdens de Provinciale Staten/Waterschapsverkiezingen voer je de volledige regie over de campagne. Je bedenkt, in samenspraak met het campagneteam om je heen en de hoogst geplaatste kandidaten, welke thema's prominent naar voren komen en hoe dit wordt vormgegeven. Hierbij is inzicht in kiezersdata een onmisbaar element. Je voert de regie over een campagneteam, stemt af met de 53 afdelingen in Zuid-Holland en faciliteert alle logistiek rondom het campagnemateriaal. Er is een serieus campagnebudget beschikbaar.

- Training en opbouw campagnekader

Zuid-Holland heeft veel enthousiaste afdelingen die volop bezig zijn met een campagne. Maar 'campagne voeren' is niet een stilstaand gegeven: mogelijkheden en strategieën veranderen in rap tempo en dit vraagt actuele kennis van on- en offline methodieken. De provinciaal campagneleider is daarom verantwoordelijk voor het coachen van afdelingen met een trainingsvraag op dit gebied. Bijvoorbeeld door zelf een training te geven of uitleg te geven over het gebruik van DIRK. Ook is de campagneleider verantwoordelijk voor het boeien en binden van nieuwe campaigners die een rol willen spelen in het campagneteam.


Functie-eisen
- Onderdeel van een (lokaal) campagneteam/leiding bij minimaal 3 komende verkiezingen;
- Ervaring met het aansturen van en werken met vrijwilligers;
- Vernieuwende ideeën op het gebied van moderne campagnestrategieën;
- Kennis van het electorale speelveld en/of de bereidheid zich te laten bijscholen op het vlak van kiezersonderzoek (waaronder Motivaction);
- In staat om zowel in aanloop naar verkiezingen als tijdens de actieve campagneperiode tijd voldoende tijd vrij te maken.

De campagneleider is zelf ook vrijwilliger en werkt onder verantwoordelijkheid van het provinciale CDA-bestuur. Als campagneleider ben je ook adviseur van het bestuur.


Meer informatie?
Neem dan contact op met Christiaan Merkuur, secretariaatcdazuidholland@gmail.com.


Reacties
Stuur je motivatiebrief en curriculum vitae naar het secretariaat van CDA Zuid-Holland.
Deadline voor reacties is 15 augustus. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 31 augustus.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.