14 januari 2022

Benno de Ruiter in Hart van Holland: het draait voor het CDA om krachtige dorpen

"We zijn het vertrouwen in de politiek kwijt!"

Helaas een zin die ik als raadslid regelmatig hoor. En eerlijk gezegd, begrijp ik die zin goed. Ik heb dat gevoel de afgelopen jaren ook gehad. Juist daarom ben ik blij dat ik gemeenteraadslid mag zijn in Zuidplas. Wat ik niet begrijp, wat mijn buren en andere inwoners niet begrijpen of vertrouwen, daar stel ik vragen over! Bouwhoogtes, niet verleende zorg, kapotte speeltoestellen, 'bijzonder' aangelegde wegen. Als CDA-raadslid vind ik het belangrijk om te begrijpen waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn. Meer dan eens sturen we als lokaal CDA bij, vaak met behulp van inwoners. 

We zagen de kracht van kennis van onze inwoners bij verschillende projecten. Zij weten wat goed is voor hun buurt, inwoners scherpen projecten aan, inwoners zijn waar zorg te kort schiet. Het is onmogelijk om aan de voorkant alles te weten, maar door te blijven luisteren, kan de overheid tijdig bijsturen. Dat vraagt lef. Soms moet je als gemeenteraadslid onvoorwaardelijk voor inwoners staan. Voor het CDA is dit bijvoorbeeld het geval bij een snelfietspad dwars door Moordrecht. Het is niet veilig. Dat zien omwonenden. Dat zien wij. Of de Burgermeester Klinkhamerweg in Zevenhuizen, de kruisingen zijn niet veilig. Een betere ontsluiting van Nieuwerkerk en Moerkapelle zijn belangrijke CDA-speerpunten. 

Het draait voor het CDA om krachtige dorpen

In Zuidplas wordt volop gebouwd, helaas niet genoeg voor onze inwoners. Terwijl er zo veel jongeren, starters en ook oudere doorstromers zijn die dolgraag willen verhuizen, maar simpelweg de kans niet krijgen. Voor hen hebben wij op voorrong op de huizenmarkt in Zuidplas aangedrongen. Gaaf dat dit gaat lukken.

Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat wij de afgelopen jaren wel kregen. CDA Zuidplas blijft er alles aan doen om te luisteren naar de inwoners en dat vertalen we naar krachtige dorpen!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.