26 mei 2019

CDA positief verrast door bodycams voor BOA’s

Begin april maakte het college bekend dat de BOA’s in Zuidplas toch uitgerust worden met bodycams. December 2018 vroeg CDA-raadslid Benno de Ruiter naar mogelijkheden om de BOA’s uit te rusten met deze bodycams.

‘De bodycams zouden een positieve impuls kunnen geven aan de veiligheid van de BOA’s en de weergave van omstandigheden’, aldus de Ruiter. ‘Bodycams werken preventief waardoor escalaties kunnen worden voorkomen.’ Het idee werd tijdens de raadsvergadering resoluut van tafel geveegd door toenmalig burgemeester Kats.

De verbazing is dan ook groot bij de CDA'er, als begin april blijkt dat de BOA’s toch met bodycams worden uitgerust. De Ruiter: “Het is geweldig nieuws dat de BOA’s alsnog deze uitrusting krijgen. Maar wat is er tussen december en april veranderd waardoor het standpunt van het college 180 graden is gedraaid. We zijn met name benieuwd of er omstandigheden gewijzigd zijn.’

CDA Zuidplas heeft dan ook schriftelijke vragen ingediend bij het college om dit te verduidelijken. Deze vragen kunt u hier vinden: 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.