14 februari 2019

CDA-taart voor toppers!

Valentijnsdag, de dag van de liefde. Niet alleen voor je partner, maar juist voor elkaar en voor de ander. Ieder jaar bezoekt CDA Zuidplas op deze ‘dag van de liefde’ vrijwilligers die zich inzetten voor hun dorp. En natuurlijk komt het CDA niet met lege handen.

 Waardering

‘Stiekem is het één van mijn favoriete dagen van het jaar’, zegt Tinet de Jonge, fractievoorzitter van CDA Zuidplas. ‘Het is zo mooi om waardering te kunnen geven aan mensen die zich met hart en ziel inzetten voor de omgeving. Dit jaar ging CDA met de taart onder de arm naar Rob van Lopik, de vrijwilligers van de avondvierdaagse in Zevenhuizen en de vrijwilligers van de bibliotheek in Moerkapelle en Zevenhuizen.

 ‘Zonder onze vrijwilligers zouden er enorme gaten in de samenleving vallen. Geen gezellige evenementen die zo horen bij de dorpse identiteit van Nieuwerkerk, Moordrecht, Zevenhuizen en Moerkapelle. Iets doen voor een ander is belangrijk voor de leefbaarheid. Juist op Valentijnsdag zetten we daarom een aantal mensen extra in het zonnetje’.

In Nieuwerkerk aan den IJssel bracht het CDA een taart bij Rob van Lopik. ‘Rob wil helemaal niet in het zonnetje gezet worden. Hij wil ‘gewoon’ iets voor andere mensen doen. Juist dat vind ik zo bijzonder. De onbaatzuchtigheid waarmee hij zich inzet, om juist voor minderbedeelden in onze dorpen boodschappen te verzamelen. Hoe gaaf is dat! Dat is toch een geweldig voorbeeld?’ zegt de Jonge.

Jaarlijks lopen er zo’n 500 kinderen uit Zevenhuizen mee met de avondvierdaagse. Dat lijkt voor die kinderen heel gewoon maar de organisatie voor zo’n evenement begint al een jaar eerder. Verkeersregelaars, vrijwilligers, thema’s, ondernemers betrekken. Het lijkt heel gewoon maar wat een gat zou er vallen wanneer er geen vrijwilligers waren die zich hier met hart en ziel voor in zouden zetten. ‘Omdat we hun inzet enorm waarderen zijn we naar de Hennipgaarde gereden om hen hier een taart te overhandigen. De organisatie heeft ons alvast verklapt dat de vierdaagse dit jaar door deze prachtige natuurtuin zal lopen. Mochten er nog mensen zijn die ook graag wat willen betekenen voor dit geweldige wandelevenement dan zijn vrijwilligers altijd welkom!’

Medewerkers van de bibliotheken in onze dorpen zorgen er al jaren voor dat oud en jong nog steeds kan genieten van de rust die een boek kan brengen. Nog altijd kunnen boekenliefhebbers bijna dagelijks de bibliotheken binnen wandelen. ‘In een tijd die gedomineerd wordt door schermen is dat een heel welkome afleiding! Het is mooi dat hier vrijwillig zoveel tijd in gestoken wordt. Bij de bibliotheek in Moerkapelle was vandaag de grote verhuizing. De taart was een gezellige bijkomstigheid.’

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.