04: Ezra Leeger

Nistelrode

Ik ben Ezra Leeger, getrouwd met Dennis en trotse moeder van Mei-Li onze dochter van 9, of zoals ze zelf zegt, bijna 10.

Samen wonen wij in het mooie buitengebied van Nistelrode aan de rand van natuurgebied de Maashorst. We hebben een mooi, zeer divers, bedrijf in het buitengebied van Loosbroek waar we onder andere gelegenheid bieden voor vergaderingen, bruiloften en bedrijfsuitje op onze streekproductenboerderij. We maken hier lekkere streekproducten met behulp van ingrediënten uit ons voedselbos en eigen teelt en distilleren whisky waarvoor we zelf de brouwgerst telen.

Ik heb bestuurskunde gestudeerd in Leiden en heb daarnaast een bachelor recht afgerond. In mijn vrije tijd probeer ik de Chinese taal onder de knie te krijgen, ben ik graag buiten bezig of creatief aan de slag.

Ik ben in 1995 lid geworden van het CDA en destijds al snel actief geworden binnen het lokale CDA en CDJA. Toen ik in Nistelrode kwam wonen, heb ik de actieve draad weer opgepakt en ben na een aantal jaren als burgerlid, twee periodes raadslid geweest. Erg leuk en leerzaam om te doen.

Ik vind het heel erg belangrijk om bij te dragen aan de omgeving waarin ik leef, woon en werk. Om niet aan de zijlijn te staan, maar actief mee te werken aan een steeds mooier Brabant.

In 2018 was ik ook kandidaat voor de Provinciale Staten verkiezingen, waarna ik in oktober 2021 werd beëdigd als lid van Provinciale Staten van Noord Brabant.  Een mooie, belangrijke, rol die ik met zeer veel plezier vervul, en die ik graag nog een periode blijf uitoefenen.

Wat mij motiveert om voor het CDA Brabant op de kandidatenlijst te staan, is dat het CDA de partij is van het samen. Het CDA is de partij van de maatschappij die we samen met elkaar vormen, een maatschappij waar we naast elkaar staan, in plaats van tegenover elkaar. Een maatschappij met een dienstbare overheid en betrokken inwoners.

Als inwoner en ondernemer in het buitengebied wil ik me graag sterk maken voor de leefbaarheid en veiligheid van het buitengebied en de kleine kernen, daarnaast draag ik het CDA grondbeginsel ‘rentmeesterschap’ hoog in het vaandel en wil ik me sterk maken voor duurzamer Brabant.

E-mail: [email protected]

 

Ezra over leefbaarheid

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.