06: Noah Brok

Vlijmen

Mijn naam is Noah Brok, ik ben 21 jaar en kom uit Vlijmen. Ik studeer Bestuurskunde aan Tilburg University, werk als reservemilitair bij het 30 NATRES Bataljon van de Koninklijke Landmacht in Oirschot en ben sinds 2019 raadslid in de Gemeente Heusden. Ik ben trots op Brabant. Op onze cultuur, onze gezelligheid en onze natuur. Om Brabant ook de komende jaren mooi te houden en door te kunnen geven aan de volgende generatie, wil ik me inzetten voor alle Brabanders. Als militair weet ik hoe het is om me in te zetten voor anderen en dienstbaar te zijn richting de samenleving. Deze waarden wil ik meenemen naar het Provinciehuis in Den Bosch om het beste te doen voor ons Brabant. 

 

De komende jaren moeten we meer woningen bouwen naar behoefte van onze inwoners. De laatste jaren heb ik daarom verschillende initiatieven ingediend om meer betaalbare woningen in Heusden te realiseren. Het is belangrijk dat we de komende jaren genoeg huur- en koopwoningen bouwen voor studenten, starters, gezinnen en senioren. Daarom moeten we meer sociale huur, betaalbare huur en goedkope koopwoningen bouwen. De provincie moet meer locaties aanwijzen waar grootschalige projecten kunnen worden opgestart. Daarnaast moet de provincie initiatieven van onderop zoals Collectief Particulier Opdrachtgeverschap ondersteunen en de regelzucht rondom woningbouwinitiatieven verkleinen. 

De provincie heeft een grote opgave als het gaat om het behouden van de bereikbaarheid in Brabant. Goed openbaar vervoer is belangrijk voor jongeren die een avond gaan stappen of studenten die thuis wonen en naar college reizen. Maar ook voor ouderen is het openbaar vervoer een belangrijk vervoersmiddel om van A naar B te kunnen komen. De komende jaren moeten we daarom aan de slag om onze dorpen met het openbaar vervoer bereikbaar te houden. Voor veel jongeren en ouderen is de auto geen optie en de provincie moet daarom een duurzaam alternatief bieden om Brabant betere bereikbaar te maken. Een van de voorbeelden waar ik in de Staten mee aan de slag wil gaan is het terugbrengen van de nachtbus tussen Tilburg en Den Bosch om ervoor te zorgen dat jongeren op zaterdag na een avond stappen weer met de bus naar huis kunnen. 

Ik heb zin om aan de slag te gaan voor ons Brabant. Wilt u meer weten over mij of mijn ideeën? Neem dan contact met me op voor een worstenbroodje en een kop koffie. 

E-mail: [email protected]
Telefoon: 06 - 34 98 10 26

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.