07: Antje Beers

Ulvenhout

Mijn naam is Antje Beers, 20 jaar oud en ik woon in Ulvenhout. Op dit moment studeer ik Rechtsgeleerdheid aan Tilburg University en zit ik in de Topklas. Mijn interesse ligt met name bij het staats- en bestuursrecht en strafrecht. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij de rechtspraak als Rechtspraak Reporter om zo de kloof tussen de Rechtspraak en de samenleving te verkleinen.

Als bestuurslid ledenwerving, ledenbinding en HRM van CDJA Brabant (de jongerenpartij) heb ik me afgelopen jaar met alle plezier ingezet om activiteiten te organiseren en heb ik de partij nog beter leren kennen. Mijn ervaringen met het CDA zijn erg fijn. De contacten zijn laagdrempelig en de lijntjes zijn kort tussen de verschillende bestuurslagen. Toen ik lid werd, voelde ik me meteen ontzettend welkom, ook bij mijn lokale afdeling in Breda.

Wat mij motiveert om voor CDA Brabant op de kandidatenlijst te staan is dat ik het belangrijk vind dat ook mijn regio (Baronie van Breda) en de jonge generatie vertegenwoordigd is in de Provinciale Staten. In mijn regio spelen verschillende belangrijke thema’s. Denk aan woningbouw voor starters en senioren, duurzaamheid, maar ook aan mobiliteit en openbaar vervoer. In de gemeenten om mij heen zie ik steeds meer openbaar vervoerslijnen tussen kleine kernen en de stad verdwijnen. Ik ben zelf ook afhankelijk van het openbaar vervoer, dus ik realiseer me heel goed hoe ontzettend belangrijk deze verbindingen zijn voor de bereikbaarheid, vitaliteit en inwoners. Daarnaast is het belangrijk dat de jongere generatie een stem heeft in de Staten. Veel besluiten hebben gevolgen voor onze toekomst. Wij moeten ons dus nu al actief kunnen bemoeien met het beleid. Om deze belangen beter te kunnen vertegenwoordigen en het geluid van mijn regio en de jongerengeneratie te vertegenwoordigen, heb ik besloten om mezelf kandidaat te stellen voor de Provinciale Staten.

[email protected]
 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.