12: Jan van Leeuwen

Oudenbosch

Mijn naam is Jan van Leeuwen. Ik ben 68 jaar, getrouwd met Karen en ik heb al 47 jaar een boomkwekerij in Oudenbosch.

Naast mijn boomkwekerij heb ik me altijd ingezet voor diverse organisaties. Op mijn 20e begonnen in de KPJ. Vanaf mijn 27 actief voor het CDA, plaatselijk en regionaal. Nu ben ik waarnemend voorzitter van de afdeling en lid van het CDA Agro netwerk.

Bestuurlijk ben ik voorzitter geweest van de Landelijke donorraad van Sanquin en voor de KRO voorzitter van de ledenraad Breda. De laatste 20 jaar ben ik actief voor de Vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen van LTO. Ik houd me daar bezig met ondernemersbeleid en onderwijs. Voor onze sector trek ik hier de kar. Verder ben ik een aantal jaren bestuurslid geweest van BPL, het agrarisch en groen pensioenfonds. Nu ben ik er werkgeversvoorzitter van het verantwoordingsorgaan. Daarnaast bekleed ik nog een aantal afgeleid functies.

Ik zou graag mijn brede kennis over allerlei terreinen inzetten voor de provincie. Vanuit mijn tuinbouwachtergrond ben ik daarom ook betrokken bij Greentechport Brabant. Tuinbouw is de agrarische sector, die erg groot is in Brabant en toekomst heeft. De sector biedt ook grote werkgelegenheid in onze provincie. Brabant is een groene provincie. Vanuit mijn laan, park en bosbomenachtergrond is er veel werk aan de winkel. Vooral de combinatie van groen, landbouw, wonen en werken kan Brabant een unieke positie geven. Dit kans moeten we grijpen. Vanuit mijn pensioenbezigheden ben ik ook erg geïnteresseerd geraakt in een goed leven voor de ouderen onder ons, waar ik langzamerhand ook bij hoor. Goede woonvoorzieningen en leefomgeving zijn dan juist van belang. Al met al zie ik voor mezelf een opdracht door via het CDA  naar een Brabant Beter.

 

Jan van Leeuwen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.