19: Eric van Daal

Goirle

Mijn naam is Eric van Daal en ik woon in Goirle. Ik ben getrouwd met José en samen hebben we twee dochters (23) en een zoon (20). Opgeleid als historicus en jurist, werk ik nu als privacy-functionaris bij een grote zorgverzekeraar. In mijn vrije tijd ga ik graag fietsen of sta ik als scheidsrechter op het sportveld.

Jarenlang ben ik lid geweest van de tennis- en hockeyclub. Dat was voor mij niet alleen wedstrijden spelen, maar ook met veel plezier actief zijn als jeugdcoach, trainer, scheidsrechter en bestuurslid. Daarnaast heb ik mij acht jaar lang als bestuurslid van de Historische Kring Land van Cuijk ingezet voor ons cultureel erfgoed. Ten slotte ga ik sinds 2005 elk jaar als vrijwilliger een week naar Lourdes om zieken te begeleiden. Elke keer weer een mooie ervaring, maar ook een moment van bezinning.

Sinds een aantal jaren voel ik mij steeds meer bezorgd om onze leefomgeving en om de toekomst van onze kinderen. Voor mij was dit de belangrijkste reden om in de politiek te gaan. Want ik vind het beter om mee aan tafel te zitten en verantwoordelijkheid te dragen, dan aan de kant te staan en van alles wat te vinden. Daarbij spreken mij de uitgangspunten van het CDA over saamhorigheid en gezamenlijke verantwoordelijkheid erg aan. Daarom ben ik actief geworden als CDA-burgerraadslid in Goirle.

Graag wil ik mij voor Brabant inzetten voor een sterk verenigingsleven, voor meer (betaalbare) woningen en voor een vitaal en groen buitengebied met ruimte voor boer èn natuur. Voor een agrarische politiek die boeren, die serieus werk willen maken van verduurzaming, ook loon naar werken en bestaanszekerheid gunt. Maar bovenal voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Als we samenwerken, kunnen we problemen oplossen.

Neem met vragen of ideeën gerust contact met mij op.

E-mail: [email protected]

Telefoon: 06-12101718

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.