Leo Kuipers

Bestuurslid

Mijn naam is Leo Kuipers geboren in 1954 en sindsdien woonachtig in Eindhoven. Ik ben meer dan 40 jaar gehuwd met Ineke.

Zo rond het tijdstip van mijn pensionering werd ik lid van het CDA waar ik nu deel uitmaak van het bestuur van het Seniorennetwerk Brabant.
Mijn drive om deze stappen te nemen is niet politiek. Wat mij voor ogen staat is in de maatschappij, zoals ook het CDA voor ogen heeft, het ‘samen-voor-elkaar’ te bevorderen.
Waarom dan lid zijn van het CDA? Het antwoord is eenvoudig: ik zie het CDA als een partij die er onbaatzuchtig voor iedereen is en dat wil ik graag bevorderen. Hierbij is het van wezenlijk belang om van elkaar door naar elkaar te luisteren te begrijpen wat er speelt, wat er nodig is, wat er kan.
Door mijn leeftijd hoor ik bij de oudere generatie maar dat wil niet zeggen buiten de maatschappij te staan om nog enkel te kunnen klagen en geen bijdrage meer te hebben aan de maatschappij.
Wij ouderen horen samen met de jongeren, onze kinderen en “de wat oudere jongeren” op te trekken en bij te dragen in het maatschappelijk gebeuren, de maatschappij. Wij brengen ervaring en soms rust in binnen allerlei processen binnen de samenleving (als we daar de kans voor krijgen en nemen). De jongeren een verse blik, nieuwe kennis en niet te vergeten hun drive.

Behalve deze activiteit speel ik ook een rol in de wijk waar ik woon, ben ik voorzitter van een modelbouwvereniging, ben ik actief met en voor mensen met buitengewone autistische vaardigheden.

Het lijkt niets met elkaar te maken te hebben maar het gemeenschappelijke hierin is ‘samen-voor-elkaar’. Het er voor elkaar zijn, zit meestal in kleine en simpele dingen die in feite binnen ieders bereik liggen. Wilt u me helpen het verschil te maken? Ik zoek hier ook m’n weg in.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.