Yvonne Brabander

Bestuurslid

Als er iets is waar ik vanuit verschillende werkervaring en invalshoeken een bijdrage aan zou willen leveren dan is het wel werken aan een betere positie voor senioren en dat senioren gehoord worden. Programma en zichtbaarheid in NL in kaart brengen en de organisatie een boost geven.

Waarom CDA-Senioren een boost geven?
Verbinden en bouwen zijn de rode draden in mijn curriculum, resultaatgericht, maar eigenlijk noem ik het liever ’kansen zien en benutten’, gevolgd door bij voorkeur ‘’samen voor problemen (structurele) oplossingen zoeken’’. Mijn werkervaring en brede opleiding helpt daarbij en is 2-ledig:
-Enerzijds ben ik bestuurslid en (HRM)-programmamanager bij reorganisaties, transities en fusies;
-Anderzijds vanuit de Permacultuur van 20 jaar geleden volg en participeer ik in de duurzaamheids-, vitaliteits- en water/ droogte ontwikkelingen in Nederland. Via talrijke sportieve evenementen voed ik mijn netwerk.

Op welke wijze lever ik een bijdrage aan CDA-S?

Vanaf 2001 ben ik CDA georiënteerd; in 2016 werd ik lid. In 2017 werd ik toegevoegd aan CDA-V en vanaf 2018 aan het Steenkampinstituut als arbeidsmarkt en motivatie coach/ vertrouwenspersoon en ging ik met nieuwe of bestaande politici in gesprek omtrent hun loopbaan en motivatie.
Vanaf 2005 tot 2023 was ik bestuurslid van de Seniorenraad, de adviesraad voor ouderen, wonen, welzijn en vastgoed voor de gemeenteraad van Breda.

Vanuit mijn landbouw en tuinbouw ervaring (Hogeschool docent/ projectleider HAS) participeerde ik in de onlangs gehouden waterschapsverkiezingen voor het CDA.

De Brabantse mentaliteit spreekt mij het meeste aan. Ik ben woonachtig in Teteringen, het kan ook niet anders: want met mijn achternaam hoor ik in Brabant.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.