7. Niek Wijmenga

Ik ben Niek Wijmenga en woon nu ruim twee jaar in het mooie dorp Heiloo. Daarvoor heb ik ongeveer tien jaar in Amsterdam gewoond, waar ik actief ben geworden voor het CDA. Eerst heb ik in het stadsdeel Nieuw-West het CDA mogen vertegenwoordigen, daarna in de gemeenteraad. Sinds mijn verhuizing naar Heiloo ben ik actief geworden voor het CDA in de Provinciale Staten. 

Mijn grootste passie in de politiek is duurzaamheid en klimaat. Ik ben er van overtuigd dat we veel meer moeten doen om voor onze wereld te zorgen. Daar heeft iedereen een eigen verantwoordelijkheid in, maar moet ook de overheid een flink tandje bijzetten. Daar wil ik graag een positieve bijdrage aan leveren.

Wat wil je bereiken in Noord-Holland? 

Ik hoop dat Noord-Holland een veel ambitieuzer beleid gaat voeren om de groene industrie te stimuleren. Daarbij moet breder gekeken worden dan alleen windturbines en zonnepanelen. Die kunnen een bijdrage leveren, maar er moet ook gekeken worden naar nieuwe technieken, zoals moderne kerncentrales en nieuwe energiesystemen. Er is de afgelopen jaren wel wat onderzoek gedaan, maar er zal meer moeten gebeuren om vaart te maken. Ook zou er geïnvesteerd kunnen worden in opleidingen voor mensen die huizen verduurzamen en mensen helpen om energie te besparen. Het is enorm belangrijk dat we hierin grote slagen gaan maken. 

Waarom CDA?

Het fijne aan het CDA is dat er zoveel mensen zijn die zich verantwoordelijk voelen om een constructieve bijdrage te leveren aan de wereld. En daarin zit ook een appél op mensen om zelf actief te worden en niet te wachten tot de overheid of anderen iets gaan doen. We doen het met elkaar.

Wat is jouw favoriete plekje in Noord-Holland? 

In mijn oude woonplaats Amsterdam was dat het fietspad onder het Rijksmuseum. In mijn nieuwe woonplaats is dat het duingebied tussen Heiloo en het strand. Ik heb daar heel veel hardlooprondjes gerend en het is echt geweldig om zo midden in de natuur te zijn. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.