8. Sam Volkers

Mijn naam is Sam Volkers. Ik ben 20 jaar oud en ik ben woonachtig in Duivendrecht. Daarvoor heb ik het grootste deel van mijn leven in Amsterdam gewoond. In het dagelijks leven studeer ik Politicologie aan de UvA en ben ik actief binnen mijn studievereniging SV Machiavelli, het CDJA, CNV Jongeren en als lid van de studentenraad van de Faculteit Maatschappij & Gedrag. Daarnaast schrijf ik artikelen over de politiek. Ik heb onder andere artikelen geschreven voor verschillende studentenbladen, het Engelse opinieblad The Mallard, en christendemocraat.nl.

Wat wil je bereiken in Noord-Holland?

Ik vind het christendemocratische geluid van het CDA de mooiste politieke stroming in ons land en zou dit graag op het provinciaal niveau willen vertegenwoordigen. Daarnaast wil ik mij als statenlid op het provinciaal niveau in gaan zetten voor de belangen van jongeren, studenten en starters op de woning- en arbeidsmarkt. Ik wil mij inzetten voor kwesties rondom wonen, (openbaar) vervoer, klimaat, ondernemen, verenigingen en de arbeidsmarkt in Noord-Holland. Zo wil ik bijdragen aan een Noord-Holland waarin iedereen goed samen leeft, werkt en woont.

Waarom CDA? 

Ik zie het CDA als een brede volkspartij waarin er altijd een goede balans aanwezig is tussen vooruitgang en traditie en tussen solidariteit en vrijheid. Ook de focus op het gezin en de gemeenschap binnen de christendemocratie spreekt mij erg aan. Nederland moet weer een land worden waarin het gezin centraal staat en waarin we bouwen en vertrouwen op onze gemeenschappen. De christendemocratische traditie heeft veel bijgedragen aan het vormen van ons mooie Nederland. De nieuwe generatie christendemocraten moet deze traditie ook voortzetten en bewaren voor volgende generaties. Dat is waarom ik voor het CDA heb gekozen

Wat is jouw favoriete plekje in Noord-Holland? 

Mijn favoriete plek in Noord-Holland is het Oosterpark. Ik kom daar vaak om mijn vrienden te ontmoeten en te genieten van alles wat er bruist en leeft in Amsterdam.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.