Dennis Heijnen

Fractievoorzitter

Functie: Fractievoorzitter
Commissie: Bestuur, Leefomgeving
Portefeuilles: Financiën, bestuur, recreatie en toerisme (incl. recreatieschappen), personeel en organisatie, subsidies, IPO bestuur, gezonde leefomgeving & milieu, VTH-taken & omgevingsdiensten, leefbaarheid (voorzieningen, bibliotheken, sport, evenementen, cultuur)
Contactpersoon voor de regio: Amsterdam, Gooi- en Vechtstreek, Zuid-Kennemerland. IJmond

Ik ben Dennis Heijnen, geboren in 1988 en opgegroeid in het mooie dorp Huizen. Aan het eind van mijn studententijd ben ik in Amsterdam gaan wonen en dat doe ik nog steeds met heel veel plezier. Ik studeerde economie en politicologie aan de Vrije Universiteit. Met die interesses is het niet zo gek dat ik in de politiek ben beland en me in de Noord-Hollandse fractie bezighoud met financiën en economie. Sinds 2016 ben ik Statenlid en sinds de zomer van 2018 fractievoorzitter van het CDA in Noord-Holland.

Mijn belangrijkste taak als fractievoorzitter is om samen met het team zoveel mogelijk uit ons verkiezingsprogramma gerealiseerd te krijgen. We zijn de verkiezingen ingegaan met de belofte meer woningen te bouwen in Noord-Holland. Ook wilden we meer geld voor cultuur, ruimte om te ondernemen en een realistische aanpak om klimaatverandering tegen te gaan. Vanuit de oppositie zullen we ons voor deze doelen blijven nastreven. Dat kunnen we niet alleen, maar dat doen we samen met alle inwoners in de provincie. We zijn vaak in de provincie te vinden om te luisteren. En mocht u vragen hebben, schroom niet om te e-mailen of te bellen.

Vanuit mijn woordvoerderschappen financiën en economie zal ik er op blijven toezien dat iedere euro belastinggeld goed wordt uitgegeven. We blijven de provincie met de laatste opcenten. De economie van Noord-Holland is sterk, maar dat gaat niet vanzelf. We moeten ondernemers de ruimte geven. Zij zorgen voor banen en banen zorgen voor welvaart. Wie niet meekomt moeten we als provincie helpen.

Politiek bedrijf ik vanuit mijn idealen als CDA-er. Daar ben ik trots op. Het CDA is de partij die open staat voor iedereen die normen en waarden hoog in het vaandel heeft staan. Voor iedereen die beseft dat niemand het alleen kan in de wereld en die wil zorgen voor de schepping, voor mens, dier en milieu. We houden van realistische politiek, gedreven door de inhoud. Met schreeuwen los je niets op, wel met oprechte interesse in de ander. Iedereen die onze idealen deelt, is meer dan welkom om mee te doen.

Naast mijn werk als Statenlid werk ik 4,5 dag in de week bij het Verbond van Verzekeraars als senior beleidsadviseur duurzaam beleggen. Ook daar maak ik gebruik van mijn financiële kennis en politieke vaardigheden.

Contact

E-mail: [email protected]
Telefoon: 0614451994
Woonplaats: Amsterdam

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.