28 januari 2019

CDA bezoekt zorgboerderij Het Kooghuis

Zaterdag 19 januari, is er door een delegatie van het CDA een werkbezoek gebracht aan de pas opgestarte Zorgboerderij van Maaike en Harm Terra.

In de gezellige kantine van de zorgboerderij kregen wij een toelichting van Maaike en Harm betreffende hun plannen.

Op de boerderij is plaats voor mensen met een verstandelijke of psychische beperking. Ook ouderen of mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt kunnen hier naar eigen mogelijkheden terecht voor een dagbesteding.

Een afspraak maken kan via Stichting Landzijde te Purmerend, zie ook; www.zorgboerderijhetkooghuis.nl

Na deze interessante toelichting kreeg de delegatie een rondleiding op de boerderij. De CDA leden waren zéér geïnteresseerd in de uitleg van Harm over de bedrijfsvoering van het boeren bedrijf.

Een stal met 70 melkkoeien, gemolken door een melkrobot. De kraamkamer waar een koe pas was bevallen van een tweeling en een stal met jongvee.

Maaike en Harm vertelde dat zij het plan hebben voor een moestuin, de volkstuinder Rien Kroos heeft al aangeboden om te helpen. Spontaan melde zich ook een CDA hobby tuinder om hierbij te helpen dit op te zetten. Ook voor overige diensten waren er CDA ers die wilden helpen .

Er werd  zaterdag tevens een korte CDA vergadering gehouden over de Provinciale verkiezingen en de waterschapverkiezingen op 19 maart, met de daarbij behorende kandidatenlijst.

Harm Terra heeft zich als CDA er, kandidaat gesteld voor de waterschapverkiezingen  en staat op plaats 6 van de lijst.

Het CDA wenst Maaike en Harm veel succes met de verdere opzet van hun zorgboerderij.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.