09 januari 2018

Jack Zwarthoed lijsttrekker

Tijdens de ledenvergadering van het CDA is Jack Zwarthoed gekozen als lijsttrekker bij de komende Gemeenteraadsverkiezingen.

In 2013 is Jack Zwarthoed lid geworden van het CDA en na de verkiezingen als fractievoorzitter in de raad gekomen. Sinds november 2015 is hij lid van het college van Burgemeester en Wethouders, als wethouder financiën, facilitaire zaken en ICT. Daarnaast is hij projectwethouder van de ontwikkeling van de Smallekamplaan en de uitbreiding van de Jumbo.

“Vrijwilligers zijn de basis van onze samenleving. Al meer dan 20 jaar ben ik actief als vrijwilliger bij FC Uitgeest, de KNVB, de zwembond  en de zwemvereniging van mijn dochter. Uitgeest staat voor grote uitdagingen, welke grote invloed zullen hebben op de leefomgeving van onze inwoners. Ik zal mij er voor inzetten de overlast van vliegtuigen, treinen en autoverkeer niet verder te laten toenemen en waar het kan zelfs te verminderen. Ook staat de veiligheid van onze inwoners hoog in het vaandel. Kortom, er staat in Uitgeest de komende jaren veel te gebeuren, het CDA wil hier samen met de inwoners een rol in spelen en actief meedoen, want we willen wèl vooruit!”


Op nummer twee staat Annemiek van de Vliet:  “al meer dan 33 jaar ben ik met veel plezier werkzaam in het basisonderwijs, de laatste jaren als schooldirecteur in Heiloo. Sinds 1987 ben ik actief in het CDA, in het CDJA, als Provinciaal Statenlid en sinds 2012 als raadslid in Uitgeest. Voor het CDA zit ik in de commissie Samenleving, daarnaast ben ik namens Uitgeest lid van diverse werkgroepen binnen de BUCH. Ik sta voor een modern, vernieuwend Uitgeest. Een mooi dorp, volop in beweging, waar onze kinderen ruimte hebben om te spelen, goede scholen zijn en waar we omzien naar elkaar.”

Nummer drie op de lijst is Wim Rodenburg: “ik ben 43 jaar werkzaam geweest in een bouwbedrijf, waarvan de laatste 12 jaar als directeur. Na de terugtreding uit mijn bedrijf in 2013, ben ik mij actief gaan bezig houden met de Uitgeester politiek. De ruimtelijke ordening en met name de invulling en vernieuwing van het centrumgebied hebben mijn speciale interesse. Naast mijn functie als raadslid heb ik daarom ook zitting in de commissie Grond en Gebied Zaken. In tegenstelling tot de snelheid in het nemen van beslissingen binnen mijn bouwbedrijf, draaien de politieke molens in Uitgeest traag. Mijn doelstelling als raadslid CDA, is dan ook om in Uitgeest voortvaardig maar zorgvuldig besluiten te nemen t.a.v. de centrum-plannen zodat we ook daadwerkelijk van start kunnen gaan. Een Nieuw Geesterheem op een nieuwe locatie en modern onderwijs in een nieuw te bouwen Integraal Kind Centrum, centraal in ons dorp. Vooruitgang door vernieuwing dus”.

In totaal telt de kandidatenlijst maar liefst twintig personen waaronder een aantal nieuwe leden.

Het CDA verkiezingsprogramma,  “Vooruitgang door Vernieuwing”  en de volledige kandidatenlijst zijn van af medio januari te vinden op de vernieuwde website.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.