06 januari 2018

Ton van Egmond, nieuw lid, stelt zich voor

Graag wil ik mij voorstellen als nieuw lid van het CDA. Mijn naam is Ton van Egmond en ik woon al mijn hele leven in Uitgeest.

De afgelopen 18 jaar heb ik diverse functies bekleed bij de voetbalclub in Uitgeest, waaronder in het hoofdbestuur: voorzitter, vicevoorzitter en bestuurslid accommodatiezaken. Ik heb daar heel veel ervaring opgedaan als bestuurslid. In de afgelopen ledenvergadering ben ik afgetreden als bestuurslid en als blijk van waardering heeft de club mij een eretitel gegeven, namelijk erelid van FC Uitgeest. 

Na deze mooie periode ben ik toe aan een andere uitdaging. Enkele maanden geleden heb ik mij aangemeld bij het CDA en ik heb al een aantal fractie- en bestuursvergaderingen bezocht. Alleen maar lid zijn zit niet in mijn aard, ik wil graag iets betekenen voor deze partij en mogelijk voor de Uitgeester bevolking. Ik moet nog uitzoeken wat dit precies gaat worden, maar het lijkt mij heel leuk en interessant. De partij heeft mij op de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op de zesde plaats gezet. Tevens wil ik mijzelf voor de komende gemeenteraadsverkiezingen inzetten voor de campagne, in de eerste plaats nog in een ondersteunende rol. 

Toch wil ik graag nog even terugkijken als bestuurder van de plaatselijke voetbalclub FC Uitgeest. In die 18 jaren heb ik regelmatig contact gehad met de gemeente, zowel met vertegenwoordigers van de binnen- en buitendienst en wethouders van de gemeente Uitgeest. Deze gesprekken en bijeenkomsten zijn zeer zinvol geweest en de uitkomsten zijn met respect uitgevoerd van beide kanten. Om sporten in Uitgeest goed te kunnen beoefenen heb je ook bestuurders nodig en de politiek. Van beide kanten kun je niet zonder een goede samenwerking. Voor FC Uitgeest blijf ik nog een aantal zaken doen, waaronder de bestuursdiensten en bij het eerste elftal ben ik de team official. Als team official regel ik vele randzaken voor het team en treed ik op als gastheer namens het bestuur, bij zowel de thuis- als uitwedstrijden. 

Laat ik afsluiten met een wijze raad, de sport kan niet zonder de gemeente en de politiek.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.