03 januari 2015

CDA presenteert provinciale verkiezingsprogramma in braille

Om ook blinde mensen de gelegenheid te geven zich te verdiepen in de provinciale politiek, heeft het CDA Overijssel haar verkiezingsprogramma laten omzetten naar braille. Dit document is vanaf 3 januari beschikbaar voor alle blinden en slechtzienden in Overijssel.

Niet alleen Overijssel heeft haar programma omgezet naar braille, maar ook in alle andere provincies zijn de CDA provinciale verkiezingsprogramma’s omgezet. Met de publicatie van het provinciale CDA programma in braille laat het CDA zien aandacht te hebben voor de ruim 300.000 blinden en slechtzienden in Nederland.

Eddy van Hijum, lijsttrekker van het CDA Overijssel reageert enthousiast op deze actie. ’Het risico bestaat dat deze groep vergeten wordt bij de uitvoering van de Participatiewet. Mensen met een arbeidsbeperking kunnen meedoen en hun bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze ideeën voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor mensen met een visuele handicap’.

In het kader van Wereld Braille Dag overhandigen Jan Jacob van Dijk en Daisy Vliegenhart op zaterdag 3 januari het Gelderse CDA verkiezingsprogramma in braille aan Bert Bloemendaal. Bloemendaal is blind en werkzaam bij Proson, een sociale werkvoorziening voor mensen met een visuele beperking. Van Dijk is lijsttrekker in Gelderland bij de Provinciale Staten- verkiezingen op 18 maart 2015. Vliegenhart staat op nummer 4 van de Gelderse lijst en is initiatiefnemer van deze actie, waarbij alle provinciale CDA verkiezingsprogramma’s zijn vertaald in braille.

De 12 verkiezingsprogramma’s van alle provincies zijn door Proson (onderdeel van Bartiméus) uit Ermelo in braille omgezet. Bij Proson werken meer dan tweehonderd mensen met een visuele beperking.

Programma voor alle blinden beschikbaar
Het Overijsselse verkiezingsprogramma voor de Provinciale Staten zal op afroep beschikbaar zijn voor blinden in onze provincie. Blinden kunnen dat melden via een mail aan [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.