16 december 2020

Alleen samen maken we een succes van 2021!

‘Alleen samen maken we een succes van 2021.’ Deze tekst stond op een kerstkaart die ik afgelopen week ontving als inwoner van onze buurtschap. Een klein, warm gebaar van de buurtschapsraad. Met een tekst die alles zegt over de situatie waarin we ons nu bevinden, want alleen samen komen we verder.

Als fractievoorzitter van de Overijsselse CDA-fractie voel ik mij een gezegend mens om te mogen samenwerken met zo’n mooie club mensen. Met volksvertegenwoordigers die staan voor wat ze doen en die in het bijna afgelopen jaar besluiten hebben moeten nemen over gevoelige, ingewikkelde en complexe onderwerpen. Over onderwerpen die ingrijpen op het leven van inwoners, ondernemers en bedrijven in Overijssel, zoals de stikstofproblematiek en de ingrijpende gevolgen daarvan voor (agrarische) ondernemers, over woningbouw, infrastructuur en de schades aan huizen langs het kanaal Almelo-De Haandrik. Maar ook het aanpakken van de N35. Eindelijk, na zoveel jaren, is de kogel door de kerk en is er een besluit genomen door Rijk en regio samen.

De trieste gevolgen van de pandemie; hoe kwetsbaar zijn we gebleken. In onze gezondheid, de zorg voor elkaar, de gevolgen voor de economie en de cultuursector. 2021 wordt hopelijk een jaar van herstel en optimisme.

Complimenten voor iedereen die zich staande weet te houden in deze tijd, ondanks de moeilijke omstandigheden. De warmte zit in het kleine gebaar. Een digitale knuffel, een kaart op de mat, een appje of simpelweg een glimlach naar iemand uit je omgeving.

Collega's van de Statenfractie, en ook alle gemeentelijke volksvertegenwoordigers van het CDA, dank voor jullie inspanningen in 2020. Dat maakt, dat we ook in 2021 er mogen staan voor alle inwoners van ons prachtige Overijssel. We zullen het ook dan vast niet altijd met elkaar eens zijn in alles wat we doen, maar de kernwaarden van het CDA, en het gesprek opzoeken met elkaar, maakt dat we er staan als een krachtige partij met respect voor ieder in ons midden.

Alleen samen maken we een succes van 2021!

Fijne feestdagen en een voorspoedig en gezond 2021 gewenst!

Bouwien Rutten
fractievoorzitter CDA Overijssel

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.