21 februari 2015

CDA-er Van Hijum met zorgboeren om tafel

OMMEN - Zorg en recreatie stonden zaterdag centraal tijdens het programma van provinciaal CDA-lijsttrekker Eddy van Hijum tijdens een werkbezoek aan de gemeente Ommen. Menig zorgboer was die ochtend naar De Marshoeve gekomen om met Van Hijum en de lokale CDA-fractie en bestuur om tafel te gaan. Verschillende problemen die de zorgboeren tegenkomen in het dagelijks leven kwamen aan de orde.

Van Hijum vroeg zich af of de zorgboeren vanaf 1 januari tegen veel problemen waren opgelopen. Een van de grote problemen bleek het Persoons Gebonden Budget (PGB) en de uitbetaling daarvan te zijn. “Het grootste probleem is de onzekerheid die hierdoor bij patiënten ontstaat”, legde een van de zorgboeren uit. Ook kwam naar voren dat een andere angst de bureaucratie is. Steeds meer tijd van de zorgboeren wordt opgeslokt door administratieve rompslomp. Ook het vervoersproblematiek kwam aan de orde. De patiënten krijgen de Regiotaxi niet meer vergoed.  “En deze last wordt ons als zorgboeren in de schoenen gelegd”, was het commentaar van de aanwezige zorgboeren.

Na vervolgens uitleg over de plannen rond het centrum aan Van Hijum tijdens een wandeling over de nieuwe boulevard van Ommen, overhandigde de provinciale lijsttrekker van het CDA een bos bloemen aan Jack van der Boon van Camping De Koeksebelt en feliciteerde Van der Boon met het feit dat zijn camping is uitgeroepen tot Camping van het jaar 2015. Tijdens het gesprek met Van der Boon kwamen diverse problemen binnen de recreatieve sector naar boven. Samenwerking, zoals bijvoorbeeld in het Vechtdal, was volgens de campinghouder het toverwoord binnen de branche.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.