13 maart 2021

CDA in gesprek met ondernemers Steenwijkerland over New Deal

Tweede Kamerlid Hilde Palland en de gedeputeerden Eddy van Hijum en Roy de Witte van het CDA hebben vandaag met Jan Vredenburg van CDA Steenwijkerland een bezoek gebracht aan De Rechter in Steenwijk, Giethoorn Onderneemt en de Businessclub Steenwijkerland.

De uitdagingen die ondernemers ervaren door de coronacrisis vormden het belangrijkste gespreksonderwerp. CDA heeft een plan genaamd New Deal om op korte termijn ondernemers te helpen om de draad weer op te pakken en economie te repareren.

‘Ondernemers in Steenwijkerland hebben eerder aangeboden om mee te denken over wat wél kan om de lokale economie weer op gang te krijgen. Dat sluit perfect aan bij de New Deal, waarbij we door corona zwaar geraakte ondernemers willen helpen doorstarten en waarbij we investeren in de economie: sterker, eerlijker en groener’’, licht Hilde Palland toe.

‘De bijzondere samenwerkingsvorm die er is tussen ondernemers en ondernemers met de gemeente via de businessclub is uniek. Mooi om te zien hoe in onderlinge samenwerking steun wordt geboden in corona-tijd maar ook werk wordt gemaakt van bijvoorbeeld lokaal aanbesteden.’

Betere spreiding toerisme
CDA heeft als enige partij het bevorderen van recreatie en toerisme in het verkiezingsprogramma opgenomen. ‘Toerisme en de gastvrijheidseconomie zijn belangrijke factoren voor de regionale economie, vooral in Steenwijkerland’’, vindt Palland. Het CDA wil na de coronacrisis inzetten op een betere spreiding van binnen- en buitenlands toerisme over de verschillende toeristische regio’s om te grote concentratie en schadelijke neveneffecten te voorkomen en de diverse regio’s te versterken.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.