22 december 2022

CDA presenteert kandidatenlijst Provinciale Staten

Onder de eerste vijftien kandidaten van het CDA voor de Provinciale Statenverkiezingen zijn zowel vertrouwde gezichten als frisse nieuwkomers die enthousiast aan de slag willen voor de steden, dorpen en het buitengebied van Overijssel. ‘Met dit sterke team kan het CDA echt het verschil gaan maken’, zegt Rick Brink die maandagavond door de ledenvergadering als lijsttrekker is gekozen.

Met Rick Brink heeft CDA Overijssel een lijsttrekker die naar buiten toe herkenbaar is en in staat is om een hecht team te leiden; een team dat het verkiezingsprogramma van het CDA uit kan dragen en kan realiseren. Rick Brink heeft zich tussen 2013 en 2019 bewezen als bestuurslid, gemeenteraadslid en fractievoorzitter van CDA Hardenberg. Hij behaalde de finale van de verkiezing van Beste Raadslid van Nederland. In 2019 kreeg hij landelijk bekendheid als officieuze Minister van Gehandicaptenzaken. Afgelopen jaren gaf hij organisaties advies over inclusievraagstukken.
Volgens Brink hebben de CDA-fractie en gedeputeerden Van Hijum en De Witte de afgelopen jaren mooie resultaten bereikt, maar liggen er ook grote opgaven. ‘Denk aan de broodnodige ruimte voor ondernemers uit het MKB en familiebedrijven, maar ook aan perspectief voor de agrariërs. Al deze mensen hebben bestaanszekerheid nodig; de zekerheid dat het goed gaat komen met ze. Daar kunnen onze kandidaten vanuit hun eigen achtergrond, expertise en enthousiasme aan bijdragen’, aldus lijsttrekker Rick Brink.

Op de totale kieslijst van het CDA staan 48 personen, afkomstig uit heel Overijssel. Brink: ‘Het zijn allemaal betrokken mensen die in de haarvaten zitten van de steden, dorpen en het buitengebied. Want bij ons gaat het niet om systemen, maar om mensen. Met dit sterke team van het CDA echt het verschil gaan maken.’

De eerste 15 van de CDA-kandidatenlijst zijn:

 1. Rick Brink (37), Hardenberg
 2. Laura Mak (30), Hellendoorn
 3. Klaas de Lange (62), Nederland (Ov,)
 4. Elske van der Mik (44), Schalkhaar
 5. Jacob Spiker (56), Staphorst
 6. Frans Schuitemaker (60), Goor
 7. Wilfred Stegeman (40), Rijssen
 8. Johan Oordt (69), Den Ham
 9. Yannick Bos (25), Zwolle
 10. Margreet Bosma (56), Zwartsluis
 11. Eric Kleissen (58), Rossum
 12. Jacqueline Tuinbeek (51), Ommen
 13. Douwe Prinse (66), Dedemsvaart
 14. Arjan Aalbers (28), Hasselt
 15. Rein Schuurink (50), Enschede

De overige kandidaten: 16. Alice van den Nieuwboer, Ommen; 17. Leo Stamsnieder, Tubbergen; 18. Herriet Brinkman, Staphorst; 19. Frits Rorink, Oldenzaal; 20. Hanneke Steen, Hengelo; 21. Leonard Grijpma, Deventer; 22. Betsy Ramerman, Dalfsen; 23. Maarten Werksma, Zwolle; 24. Naomi ter Haar, Enter; Laura van de Giessen, Zwolle, 26. Geria Toeter, Raalte; 27. Steffen Hofstra, Kampen; 28. Judith Compagner, Zwolle; 29. Egbert Lassche, Sint Jansklooster; 30. Hilde Berning-Everlo, Tubbergen; 31. Lars van Schooten, Wierden; Dominic Suurling, Zwolle; 33. Arno Kleine Staarman, Raalte; 34. Erik Homan, Steenwijk; 35. Maaike Rodel, Oldenzaal; 36. Henk Groothuis, Deventer; 37. Jacolien van de Westering, Kampen; 38. Marinus Dunnewind, Ommen; 39. Theo van der Hulst, Haaksbergen; 40. Clazinus Netjes, Steenwijk; 41. Jan Nabers, Zwolle; 42. Jerry Blekkenhorst, Den Ham; 43. Bert Peters, Deventer; 44. Thobias Horst, Raalte; 45. Roeland Ebbers, Steenwijk; 46. Dick VIsserman, Genemuiden; 47. Ilse Duursma, Dinkelland; 48. Roy de Witte, Manderveen; 49. Ellen Visschedijk-ten Veldhuis, De Lutte; 50. Theo Rietkerk, Kampen, 51. Jan Riesewijk, Losser; 52. Ank Bijleveld, Hof van Twente.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.