20 maart 2015

De kiezer heeft gesproken!

Woensdagavond 18 maart werd in de loop van de uitslagenavond al duidelijk dat Overijssel een groene provincie blijft. CDA is de grootste partij met 11 zetels en 22,3% van de stemmen. CDA Overijssel is dankbaar voor het vertrouwen en gaat weer hard aan de slag!

Vandaag, vrijdag de 20e, kregen we te horen dat maar liefst 10 van de kandidaten met voorkeursstemmen in de nieuwe fractie komen. 
Veel inwoners hebben gestemd op de kandidaat die het dichtst bij hen en hun idealen staat. De Statenfractie heeft zo een sterke binding met de achterban. Deze vorm van democratie zorgt wel voor een behoorlijke verschuiving op de lijst en in de nieuwe fractie.
CDA Overijssel is alle kandidaten, campagneteams en vrijwilligers die keihard hebben gewerkt aan deze prachtige verkiezingsuitslag heel dankbaar!

Morgen wordt met alle kandidaten en het campagneteam de campagne doorgesproken en afgesloten, waarna de eerste fractievergadering plaatsvindt. De komende dagen/weken zullen in het teken van de onderhandelingen staan.

De fractie zal gevormd worden door (kijk hier voor de stemaantallen):
Eddy van Hijum
Hester Maij
Bouwien Rutten
Moniek Kleinsman
Jeroen Piksen
Martin Reesink
Henk Meulink
Ben Eshuis
Susan Faal
Rob Engbers
Alida Renkema

Met dank aan Pedro Sluiter voor de foto.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.