14 januari 2021

Gedeputeerde Roy de Witte genomineerd als Beste Bestuurder

CDA-gedeputeerde Roy de Witte is door het blad Binnenlands Bestuur genomineerd als Beste Bestuurder 2020. Hij is een van de dertien genomineerden, een select gezelschap van vier gedeputeerden, een waterschapbestuurder en acht wethouders.

‘Een bestuurder is zo goed als het team en zijn omgeving waar hij deel van uit maakt. En gelukkig heb ik een team om me heen die zich elke dag weer volop inzet om het beste te doen voor onze inwoners van Overijssel en we hebben nog genoeg te doen’, aldus De Witte die als een betrokken bestuurder bekend staat. ‘Ik ben natuurlijk trots op mijn nominatie, maar ik kan slecht tegen verliezen, dus wil ik ook winnen!’

De 33-jarige Roy de Witte is sinds juni 2019 gedeputeerde met in zijn portefeuille leefbaar platteland, cultuur, toerisme, sociale kwaliteit en grensoverschrijdende samenwerking. Daarvoor was hij voor het CDA vanaf 2010 raadslid en vanaf 2014 wethouder in de gemeente Tubbergen. Hij staat bekend als een zeer betrokken bestuurder.

De dertien genomineerden zijn in twee rondes aangewezen door lokale en regionale volksvertegenwoordigers, bestuurders, gemeentesecretarissen. In de slotronde van de verkiezing van Beste Bestuurder mag iedereen een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete bestuurder op www.bestebestuurder.nl. De uitslag wordt op donderdag 4 februari bekend gemaakt.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.