24 mei 2017

Liever vervoer over water en weg dan over spoor

De Statenfractie van het CDA wil dat de provincie meer inzet op goederenvervoer over water en efficiënter vervoer over de weg en minder op vervoer over het spoor. Tijdens de Provinciale Statenvergadering van 24 mei zijn de plannen voor goederenvervoer en logistiek besproken. Het goederenvervoer over het spoor veroorzaakt veel overlast voor omwonenden. De investeringen onlangs in het kanaal Almelo de Haandrik blijken hun vruchten af te werpen nu recent is gebleken dat het verkeer op het kanaal is toegenomen. “We hebben in Overijssel de faciliteiten om het vervoer over het water en over de weg uitstekend te laten verlopen zonder overlast voor omwonenden. Ik heb gedeputeerde Boerman dan ook opgeroepen om vooral hier op in zetten”, aldus woordvoerder Verkeer en Vervoer Bart van Moorsel.

Goede positie Overijssel behouden
Bart van Moorsel: “Overijssel onderscheidt zich van andere provincies door goede mogelijkheden voor vervoer over de weg, maar ook over water. Juist de combinatie van de aansluiting op de vaarwegen, het internationale wegennet en de vele logistieke dienstverleners maakt Overijssel aantrekkelijk als vestigingslocatie voor bedrijven. Dat willen we graag zo houden en vooral ook meer uitdragen. Het CDA heeft dan ook volmondig haar goedkeuring gegeven aan dit voorstel”.

Werkgelegenheid
Het creëren van werkgelegenheid is voor het CDA één van de belangrijkste taken van de provincie. Overijssel heeft een grote logistieke sector waarin veel mensen werkzaam zijn. Het CDA is blij met de plannen van gedeputeerde Boerman om de logistieke sector verder te ontwikkelen en de positie van Overijssel als logistieke uitvalsbasis verder te verstevigen. “We gaan ervanuit dat met deze plannen de werkgelegenheid in onze provincie nog verder toeneemt”, aldus een tevreden Van Moorsel.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.