29 september 2015

Maarten Westerduin kandidaat-voorzitter CDA Overijssel

Het Algemeen Bestuur van het CDA Overijssel heeft op maandag 28 september Maarten Westerduin (44) uit ‘s-Heerenbroek kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van de afdeling. 

De verkiezing van de voorzitter vindt plaats in de Algemene Ledenvergadering van het CDA Overijssel op donderdag 19 november aanvang 19.30 uur in Het Centrum te Nijverdal. 

Maarten Westerduin is al zijn hele werkzame leven actief met talentmanagement bezig en was als directeur jarenlang verbonden aan Hogeschool Windesheim. Hij is meermalen betrokken geweest bij de voorbereiding en de begeleiding van de provinciale verkiezingen. Regelmatig heeft hij als expert deelgenomen aan commissies die zijn ingesteld door de Tweede Kamer en is hij betrokken als spreker over onderwerpen als leiderschap, identiteit en zingeving. Daarnaast heeft hij veel ervaring met vrijwilligersorganisaties.

Westerduin is DGA van de Westerduin Holding. Tot voor kort was hij directeur van Snel B.V. Huissen, waarvan de aandelen recent zijn overgenomen door een nieuwe investeerder en ondernemer.

Over zijn motivatie zegt Maarten Westerduin: “Het CDA is voor mij een prachtige partij. De uitgangspunten van het CDA vormen een uitstekende basis om te blijven bouwen aan de toekomst van onze mooie provincie. Als mij de kans gegeven wordt, zet ik mij daar graag de komende vier jaar vanuit de rol als voorzitter voor in!”

De huidige voorzitter van het CDA Overijssel, Hein Pieper, zal op 19 november na ruim 4 jaar het voorzitterschap overdragen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.