01 maart 2023

Overijsselse CDA’ers delen complimenten uit

Vandaag is het Nationale Complimentendag! Voor het CDA een mooie gelegenheid om mensen in het zonnetje te zetten, om een compliment uit te delen aan mensen die het écht verdienen. Voor Rick Brink, onze lijsttrekker bij de verkiezingen voor Provinciale Staten, was het ook een mooie aanleiding om terug te gaan naar het expertisecentrum Osteogenesis Imperfecta van de Isala Klinieken in Zwolle.

‘Door het doortastende optreden van verpleegkundig specialist A. Harsevoort en het hele team ben ik na mijn verkeersongeluk snel geopereerd en is mijn revalidatie begonnen. Hierdoor kan ik nu met de nodige aanpassingen de dingen doen die ik wil doen in deze verkiezingstijd.’

Voor CDA Hellendoorn gingen Anchela Mak en dochter Laura op pad om complimenten uit te delen. Zij bezochten de eigenaren van de nieuwe zorgboerderij in Daarle, de initatiefnemers van de agrarische gebiedsvisie voor Haarle en vrijwilligers van de lokale omroep. Laura Mak is kandidaat bij de verkiezingen voor Provinciale Staten, Anchela is kandidaat voor het bestuur van waterschap Vechstromen.

Kandidaat-Statenlid Klaas de Lange en de lokale fractievoorzitter Erik Homan gingen voor CDA Steenwijkerland naar de afdeling dagbehandeling van De Zonnekamp in Steenwijk. Deze afdeling vangt maximaal dertien cliënten op die de ziekte van Parkinson hebben. De Lange en Homan kregen een rondleiding van medewerksters Fernanda, Aniek en Tineke.

Voor CDA Hardenberg ging de lokale fractievoorzitter Elma Soeten langs bij Thea Beuving van Plaatselijk Belang in Sibculo. Zij heeft  zich ingezet voor woningbouw in de kern, onderhoud en veiligheid van de wegen en de verbouwing van het gebouw bij de vijver in het dorp.

Raadslid Betsy Ramerman en Henk Oegema uit Dalfsen gingen langs bij melkveehouder Wilco Kodden. Hij is onlangs gestopt als bestuurslid van LTO Vechtdal. Kodden heeft zich jarenlang ingezet voor de boeren in het Vechtdal, onder meer als inspreker bij de gemeenteraad. Henk Oegema is kandidaat voor het bestuur van waterschap Drents Overijsselse Delta.

Kandidaat-Statenlid Elske van der Mik uit Schalkaar bleef dichtbij huis met ‘een groot compliment aan mijn ouders die altijd voor me klaarstaan met oppassen, met ik-weet-niet hoeveel klusjes voor de verkiezingscampagne en met oppassen terwijl ik voor het CDA aan het vergaderen ben of een werkbezoek afleg voor het CDA’.

Ook kandidaat-Statenlid Rein Schuurink uit Enschede deelde een bloemetje uit op deze Nationale Complimentendag. Hij ging langs bij de begeleiders van de J.P. van den Bent Stichting, locatie de Hofstede in Haaksbergen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.